Barnskötare - lärling
Vill du ge barn och ungdomar en trygg och stimulerande tillvaro?
Som barnskötare arbetar du med att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse i förskolan. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar i jobbet. Du ansvarar också för kontakt med föräldrar samt utvecklar den pedagogiska planeringen tillsammans med förskolläraren.
När du läser en lärlingsutbildning varvas teori med praktik under hela utbildningstiden. Exempelvis två dagar i skolan och tre dagar på arbetsplatsen varje vecka. Efter en yrkesutbildning inom Barn- och fritid kan du direkt påbörja din yrkesbana som barnskötare. Det är en stor efterfrågan på utbildad personal inom förskolan.
Vi arbetar utifrån ett språkutvecklande arbetssätt genom hela utbildningen och orienteringskurs yrkessvenska, 200 poäng ingår i utbildningen. Din individuella studieplanering avgör vilka kurser du läser.
Jämställd utbildning
Vuxenutbildningen ser gärna en jämställd utbildning där både kvinnor och män har samma möjlighet och villkor när det gäller utbildning, studieval och personlig utveckling. Både kvinnor och män behövs för att klara den framtida kompetensförsörjningen inom yrkesområdet.
Utbildningsstart | Sista ansökningsdag |
---|---|
2024-01-08 | 2023-11-12 |
*CSN datum för starten är alltid måndag, dock kan första lektionsdagen variera under veckan, det meddelas till eleverna via välkomstbrev.
Studieort: Sundsvall
Anordnare: Vuxenutbildning Sundsvall
Utbildningstid: 1 år
Utbildningstakt: Heltid
Antalet platser på utbildningen: 20
Kostnader: Utbildningen är kostnadsfri för dig som studerar. Kostnader för exempelvis litteratur, resor, skyddsutrustning med mera får du betala.
Rätt att ansöka om studiemedel: Ja. Ansök på csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Studiestartsstöd: Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbetslösa kan få för att läsa på komvux eller folkhögskola. Läs mer om studiestartsstöd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Utbildningen ger 1300 gymnasiepoäng om du läser alla yrkeskurser för inriktning barnskötare. Saknar du svenska som andraspråk 1 eller svenska 1 sedan tidigare tillkommer en orienteringskurs yrkessvenska på 200 gymnasiepoäng.
Utbildningen är språkutvecklande genom hela studietiden och svenska eller svenska som andraspråk ingår.
Du behöver ha förutsättningar att läsa en gymnasial yrkesutbildning. Bedöms du inte ha förutsättningar är du inte behörig att läsa den utbildning du har ansökt till.
Du ansvarar själv för att ladda upp dokument vi frågar efter. Vi kan efter sista ansökningsdag be dig ladda upp fler dokument som intygar det du skrivit i din ansökan.
Vi gör en kartläggning för att bedöma om du har förutsättningar att studera. Vi kartlägger dina språkkunskaper, utbildningsbakgrund, yrkeserfarenhet, motivation och studievana. Det är viktigt att du beskriver dina tidigare studier och arbeten i din ansökan. Om vi behöver ytterligare information blir du kallad till ett obligatoriskt kunskapstest och/eller ett kartläggande samtal.
Under utbildningen ingår arbetsförlagt lärande (APL). Det ger dig möjligheter att öva på det du studerar inom utbildningen, samt möjligheten att knyta viktiga kontakter som kan leda till jobb.
Ansökningsperioder
Vecka 16-21 för hösstarten
Vecka 42-45 för vårstarten
Just nu kan du inte ansöka till utbildningen. Länk publiceras när ansökan öppnar.
Kontakt
Frågor om yrkesutbildning
-
E-post: