Installationselektriker
Vill du arbeta med installationer, underhåll och reparationer på ett tekniskt och hantverksmässigt sätt?
Syntolkning: Vad gör en installationselektriker egentligen? Linda Johansson berättar om jobbet som installationselektriker. Filmen är från Arbetsförmedlingen (3:13 minuter).
Elektriker arbetar med flera olika uppgifter. En stor del av elektrikernas arbete är tekniskt baserat men även ren hantverksmässiga inslag förekommer. Elektriker arbetar med installationer, underhåll och reparationer. De arbetar ofta efter ritningar och beskrivningar. Kundkontakter är vanliga i arbetet. Hos oss läser du till installationselektriker. Som Installationselektriker installerar elektrisk utrustning i alla typer av fastigheter. De monterar el centraler, belysning, drar elledningar och installerar strömbrytare.
15 procent av utbildningstiden är förlagd på en arbetsplats. Där får du träna på de praktiska momenten och omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. I utbildningen ingår en orienteringskurs på 50 poäng.
Du ansöker hela utbildningen men blir i första läget antagen till en 2 veckors orienteringskurs. Om du efter orienteringskursen bedöms ha förutsättningar att klara av resterande utbildning blir du automatiskt antagen till fortsättningen. Du får mer information i antagningsbesked och vid kursstart.
Om utbildningen
Studieort: Sundsvall
Anordnare: Astar, i Vuxenutbildningens regi.
Utbildningstid: 62 veckor
Utbildningstakt: Heltid
Förkunskapskrav: Svenska grundläggande nivå delkurs 4/Svenska som andraspråk grundläggande del 4 eller motsvarande kunskaper. Kontakta studievägledare för kunskapstest om du anser dig ha motsvarande kunskaper. Du kan inte göra kunskapstest i en kurs som du är antagen till.
Utbildningsstart: 2022-09-05 eller 2022-11-21
Sista ansökningsdag: 2022-08-07 för start i september, 2022-10-23 för starten i november
Antalet platser på utbildningen: 15
Kostnader: Utbildningen är kostnadsfri för dig som studerar. Kostnader för exempelvis litteratur, resor, skyddsutrustning får du betala.
Rätt att ansöka om studiemedel: Ja. Studiemedel söker du på csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Studiestartsstöd: Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbetslösa kan få för att läsa på komvux eller folkhögskola. Läs mer om studiestartsstöd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ansökan
Ansök till utbildningen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kontakt
Frågor om yrkesutbildning
-
E-post: