Industritekniker mot underhåll
Industrin är i stort behov av kvalificerad arbetskraft. Vill du snabbt komma ut på arbetsmarknaden och arbeta i en spännande och omväxlande miljö?
Yrkesutbildningen innehåller kurser från industritekniska programmet och är utformat i samarbete med branschen för arbete inom det industritekniska området.
Yrkesutbildningen syftar till att ge dig grundläggande:
- kunskap om industriell produktion
- kunskap om arbetsmiljöarbete
- förmåga att arbeta med verktyg och industriell utrustning
- förmåga att utföra enklare arbetsuppgifter inom maskinell materialbearbetning och produktframställning.
Infon om planerade starter under 2024 kommer snart!
Utbildningsstart | Sista ansökningsdag |
---|---|
Sen ansökan
Om det finns platser kvar på en yrkesutbildning efter sista ansökningsdag öppnar vi för sen ansökan. Klicka på ansökan för mer information.
Att yrkesutbildningen tar emot sena ansökningar betyder inte att det finns någon garanti för att du får börja yrkesutbildningen eller att din ansökan behandlas. Du kan bara få en plats om det fortfarande finns plats och om du har de förutsättningar som krävs.
Studieort: Härnösand
Anordnare: Härnösands Kommun, Heta utbildningar på uppdrag av Vuxenutbildningen
Studieform: Distans med vissa veckor på plats
Utbildningstid: 52 veckor
Utbildningstakt: Heltid
Antalet platser: 6
Kostnader: Utbildningen är kostnadsfri för dig som studerar. Kostnader för exempelvis litteratur, resor, skyddsutrustning får du betala.
Rätt att ansöka om studiemedel: Ja. Ansök på csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.
Studiestartsstöd: Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbetslösa kan få för att läsa på komvux eller folkhögskola. Läs mer om studiestartsstöd.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.
Du behöver ha förutsättningar att läsa en gymnasial yrkesutbildning. Bedöms du inte ha förutsättningar är du inte behörig att läsa den utbildning du har ansökt till.
Du ansvarar själv för att ladda upp dokument vi frågar efter. Vi kan efter sista ansökningsdag be dig ladda upp fler dokument som intygar det du skrivit i din ansökan.
Vi gör en kartläggning för att bedöma om du har förutsättningar att studera. Vi kartlägger dina språkkunskaper, utbildningsbakgrund, yrkeserfarenhet, motivation och studievana. Det är viktigt att du beskriver dina tidigare studier och arbeten i din ansökan. Om vi behöver ytterligare information blir du kallad till ett obligatoriskt kunskapstest och/eller ett kartläggande samtal.
Under utbildningen ingår arbetsförlagt lärande (APL). Det ger dig möjligheter att öva på det du studerar inom utbildningen, samt möjligheten att knyta viktiga kontakter som kan leda till jobb.
Just nu kan du inte ansöka till utbildningen.
Kontakt
Vägledare yrkesutbildning
-
E-post: