Barnskötare – lärlingsutbildning

Vill du ge barn och ungdomar en trygg och stimulerande tillvaro?

Syntolkning: Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar i arbetet som barnskötare och elevassistent. Du ansvarar för kontakt med föräldrar samt utvecklar den pedagogiska planeringen tillsammans med dina kollegor. Filmen visar några olika scenarion i arbetet (1 minut).

Som barnskötare arbetar du med att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse i förskolan. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar i jobbet. Du ansvarar också för kontakt med föräldrar samt utvecklar den pedagogiska planeringen tillsammans med förskolläraren.

När du läser en lärlingsutbildning varvas teori med praktik under hela utbildningstiden. Exempelvis två dagar i skolan och tre dagar på arbetsplatsen varje vecka. Efter en yrkesutbildning inom Barn- och fritid kan du direkt påbörja din yrkesbana som barnskötare. Det är en stor efterfrågan på utbildad personal inom förskolan

Jämställd utbildning

Vuxenutbildningen ser gärna en jämställd utbildning där både kvinnor och män har samma möjlighet och villkor när det gäller utbildning, studieval och personlig utveckling. Både kvinnor och män behövs för att klara den framtida kompetensförsörjningen inom yrkesområdet.

Om utbildningen

Studieort: Sundsvall
Anordnare: Vuxenutbildningen Sundsvall
Utbildningstid: 1 år
Utbildningstakt: 
Heltid
Förkunskapskrav: Godkänt betyg i grundläggande svenska eller svenska som andraspråk eller motsvarande kunskaper. Kontakta studievägledare för kunskapstest om du anser dig ha motsvarande kunskaper. Du kan inte göra kunskapstest i en kurs som du är antagen till
Utbildningsstart: 10 januari 2022
Sista ansökningsdag: 14 november 
Antalet platser på utbildningen: 20
Kostnader: Utbildningen är kostnadsfri för dig som studerar. Kostnader för exempelvis litteratur, resor, skyddsutrustning m.m får du betala.
Rätt att ansöka om studiemedel: Ja. Studiemedel söker du på csn.se.
Studiestartsstöd: Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbets­lösa kan få för att läsa på komvux eller folkhögskola. Läs mer om studiestartsstöd.

Utbildningen ger 1300 gymnasiepoäng om du läser alla yrkeskurser för inriktning barnskötare. Saknar du Svenska som andraspråk 1 eller Svenska 1 sedan tidigare tillkommer en orienteringskurs yrkessvenska på 200 gymnasiepoäng.
Utbildningen är språkutvecklande genom hela studietiden och svenska eller svenska som andraspråk ingår.

Ansökan

Ansök till barnskötare – lärlingsutbildning 

Kontakt

Frågor om yrkesutbildning

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.