Ett Sundsvall för alla - Kompetensförsörjning genom inkludering
Att bli självförsörjande. Att få utvecklas och bli en del av arbetslivet, utifrån sina styrkor och förmågor. Känna delaktighet, meningsfullhet och social gemenskap. Det är Ett Sundsvall för alla.
Vi står inför stora förändringar i vår region. Kompetensförsörjning är – och kommer bli en utmaning.
Tillsammans med näringslivet i Sundsvall tar Sundsvalls kommun socialt ansvar för varandra, och med välriktad kompetensförsörjning bygger vi Ett Sundsvall för alla.
Vill du vara med? Hör av dig!
Vi ser möjligheterna
Med rätt förutsättningar finns potential för var och en att växa och för företag att berikas och nå tillväxt.
Matchning
Vi har god kännedom om våra kandidater och kan matcha rätt person till rätt plats.
Praktik
När rätt kandidat är på plats finns vi med under hela processen. Vi kan ge stöd både till arbetsgivaren och till kandidaten under praktikperioden.
Anställning
Vi har kunskap om anställningsstöd och kan lotsa arbetsgivaren igenom den processen. Vi finns också kvar och följer upp när anställningen väl påbörjats.
Kontakta oss så berättar vi mer, och kan boka in ett förutsättningslöst möte. Vi har många framgångsberättelser, och söker alltid nya samarbetspartners.
Sundsvall växer och behovet av kompetens inom företag är avgörande. Jobbspår är en effektiv lösning för att tillgodose dessa behov genom en kombination av utbildning och insatser som gör arbetssökande mer attraktiva för arbetsgivare.
Om ni strävar efter att göra era rekryteringsprocesser mer inkluderande, är jobbspår ett konkret alternativ med bevisade resultat.
Vi skapar skräddarsydda rekryterings- och utbildningspaket tillsammans med er. Det är era specifika behov och önskemål som styr urvalet av lämpliga kandidater. Ni är självklart delaktiga i processen och har full befogenhet att välja vilka kandidater ni vill anställa.
Vi ger er stöd både före och under rekryteringen och följer varje kandidat genom hela anställningsprocessen.
Tillsammans med er, skapar individ- och arbetsmarknadsförvaltningen, arbetsförmedlingen och utbildningsanordnare jobbspår som är skräddarsydda för att möta just ert företags behov.
Planeringsfasen
Identifiering av anställningsbehov
Arbetsgivaren kontaktar kommunen eller arbetsförmedlingen för att definiera vilka arbetsuppgifter som behöver utföras och vilken typ av personal som behövs.
Kartläggning av behov
Tillsammans med arbetsgivaren analyserar arbetsförmedlingen och kommunen kraven och formar en lämplig strategi eller plan för att möta behoven.
Rekryteringsfasen
Rekryteringsaktiviteter
Genomförandet av aktiviteter för att hitta och välja lämpliga kandidater för det specifika jobbspåret. Detta kan inkludera annonsering, urval, och intervjuer.
Genomförandefasen
Praktik
Deltagarna får praktisk erfarenhet av arbetsuppgifterna och blir bekanta med företagets arbetskultur. Detta kan inkludera handledning och träning under verkliga arbetsförhållanden.
Internutbildningar
Syftar till att se till att de tilltänkta arbetstagarna har den specifika kompetens som krävs för att utmärka sig inom verksamheten. Detta kan inkludera utbildning om produkter, företagspolicyer eller arbetsmetoder.
Branschöverskridande utbildning
Möjlighet för deltagarna att utveckla bredare kunskaper och färdigheter som kan vara användbara i flera olika branscher.
Språkstöd
Vid behov ges stöd i det svenska språket för att underlätta kommunikation och integration på arbetsplatsen.
Avslutningsfasen
Regelbunden uppföljning
Kommunen och arbetsförmedlingen genomför regelbundna utvärderingar och uppföljningar i nära samarbete med arbetsplatsen för att säkerställa att programmet fungerar som det ska och att deltagarna får det stöd de behöver.
Anställningsbeslut
Beslut om anställning sker genom dialog mellan deltagaren, arbetsgivaren, arbetsförmedlingen och kommunen baserat på prestationer, utvärderingar och överenskomna kriterier.
Dessa fyra faser utgör en strukturerad process som strävar efter att inte bara matcha kandidater med jobb utan också att ge dem nödvändig träning och stöd för att underlätta deras integration på arbetsplatsen
och i samhället. Varje fas är noga planerad för att säkerställa att deltagarna får bästa möjliga förutsättningar att lyckas och att behoven hos arbetsgivaren uppfylls.
Kontakt
Angelica Hörnfeldt
- Roll:
- Företagskoordinator Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen
- Telefon:
- 073-060 98 73
- E-post:
- ettsundsvallforalla@sundsvall.se
Inger Pehrsdotter Åslin
- Roll:
- Företagskoordinator Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen
- Telefon:
- 070-191 04 98
- E-post:
- ettsundsvallforalla@sundsvall.se
Robert Olsson
- Roll:
- Företagskoordinator Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen
- Telefon:
- 073-095 63 81
- E-post:
- ettsundsvallforalla@sundsvall.se