Tips på andra bidrag
Förutom de kommunala bidragen som söks via Föreningsbyrån finns det andra bidrag eller fonder att söka ur till din förening.
Allmänna arvsfonden finansierar nyskapande och utvecklande projekt för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.
www.arvsfonden.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Arrangörslyftet i Västernorrland finns för dig som är - eller vill bli - arrangör på din hemort för scenkonst eller film. Det är ett ekonomiskt stöd till dig som jobbar ideellt ute i din kommun, som en stimulans att våga satsa för att göra livet mer berikande och levande just där du befinner dig. Arrangörslyftet finansieras av länets sju kommuner, Riksteatern Västernorrland, Scenkonstbolaget, Regionen och Kommunförbundet i samverkan. Arrangörslyftet i Västernorrland välkomnar alla initiativ men vänder sig särskilt till dig som vill arrangera scenkonst utanför tätorterna.
www.scenkonstvasternorrland.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Boverket kan ge investeringsbidrag till allmänna samlingslokaler för nybyggnad, ombyggnad, standardhöjande reparationer och köp. Det kan också ges för tillgänglighetsskapande åtgärder för personer med funktionsnedsättning. Boverket har även ett utvecklingsbidrag som ges för att anpassa eller utrusta lokalen på ett sätt som särskilt främjar ungdomars kultur- och fritidsverksamhet.
www.boverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Bygdemedel, även kallat bygdeavgiftsmedel, är en ersättning till bygder som blivit berörda genom utbyggnaden av vattenkraft.
Så många som möjligt i bygden ska ta del av bidraget. Exempelvis kan hembygdsföreningar, idrottsföreningar och byalag söka bidrag. Föreningen måste vara inregistrerad och ha ett organisationsnummer. Bygdemedel kan också beviljas direkt till berörda kommuner för investeringar som är angelägna ur samhällssynpunkt.
Via Folkhäsloinstitutet finns det möjlighet att söka stöd till prioriterade insatser för att främja folkhälsan.
www.folkhalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fritidsforum stödjer mindre projekt som på olika sätt stärker ungas inflytande och utgår ifrån empowerment.
www.fritidsforum.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Idéer för Livet stödjer projekt som gör att barn och ungdomar på ett lekfullt sätt upptäcker sina egna förmågor och på så vis stärker sin självkänsla. Vi strävar efter att med vårt förebyggande arbete bidra till att skapa ett tryggt och kärleksfullt samhälle även för framtida generationer.
www.ideerforlivet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Via Kulturbryggan är det möjligt att söka stöd för
- Nyskapande kulturell verksamhet av professionell art som bedrivs i projektform.
- Samverkansprojekt som syftar till att utveckla nya former för att bedriva kulturell verksamhet.
- Projekt som syftar till att utveckla nya sätt att finansiera kulturell verksamhet.
Projekten kan avse ett enskilt konst- eller kulturområde eller vara konstområdesöverskridande. De kan också bygga på samverkan mellan kultursektorn och andra samhällsområden.
www.kulturbryggan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Bidraget fördelas både till vård- och tillgängliggörande (informationsinsatser) av kulturmiljöer.
Länk till Länsstyrelsen om kulturmiljöbidrag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Leader Mittland Plus omfattar Bräcke, Sundsvall, Timrå och Ånge kommuner. Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden används inom EU för att stötta lokala initiativ. Leadermetoden kännetecknas av att privat, ideell och offentlig sektor arbetar tillsammans för att bidra till lokal utveckling i ett så kallat trepartnerskap. Organisationer, föreningar, företag och myndigheter är de som kan söka stöd.
www.leadermittland.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Flyktingfonden och Återvändandefonden är två EU-fonder som ger stöd till utvecklingsprojekt.
Myndigheter, kommuner, regioner, organisationer, forskningsinstitutioner, företag och stiftelser kan ansöka om projektstöd från fonderna.
Flyktingfonden ger stöd till utvecklingsprojekt för asylsökande och flyktingar medan Återvändandefonden stöder projekt som underlättar för människor att återvända till sina hemländer.
www.migrationsverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Bidragen på MUFC - myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor, är indelade i organisationsbidrag och projektbidrag. Organisationsbidrag används till basverksamhet som till exempel administration. Projektbidrag går till projekt med ett speciellt tema eller inriktning.
www.mucf.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Postkodstiftelsens syfte är att främja en hållbar utveckling genom att stödja allmännyttiga, ideella organisationer såväl i Sverige som internationellt, som främjar en positiv samhällsutveckling eller söker långsiktiga lösningar på globala utmaningar.
www.postkodstiftelsen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Victoriafonden arbetar för funktionshindrade och kroniskt sjuka barn och ungdomar i Sverige. Individer eller familjer kan inte ansöka om stöd utan alla pengar kanaliseras via olika typer av ideella föreningar inom handikapprörelsen.
www.radiohjalpen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Stöd, bidrag och stipendier till föreningar som är anslutna till Riksidrottsförbundet.
Socialfonden stöder projekt som främjar kompentensutveckling och motverkar utanförskap. Här finns information om Socialfonden och möjligheterna att söka ekonomiskt stöd.
ESF - Socialfonden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kulturrådet har som en av sina viktigaste uppgifter att främja konst- och kulturverksamheter i hela landet – men även internationellt. Det sker bland annat genom bidragsgivning till konst och kultur som ger alla möjlighet till att ta del av ett varierat kulturutbud av hög kvalitet.www.kulturradet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Folke Bernadottes Minnesfond har till uppgift att främja ungdomars internationella förståelse genom utbyte med ungdomar i andra länder.
www.folkebernadottesminnesfond.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här kan du eller din förening söka ur stiftelser som förvaltas av Länsstyrelsen.
Söka medel i stiftelser via Länsstyrelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Stöd kan sökas av biografägare som är registrerade hos Filmägarnas Kontrollbyrå (FKB). Stöd kan sökas för salong som ingår i biograf med högst tre salonger och med i genomsnitt mindre än två miljoner kronor i bruttobiljettintäkter per salong och år.
Statens Filminstitut Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Är ni en ideell förening som har en projektidé som syftar till att de transportpolitiska målen om tillgänglighet, trafiksäkerhet, miljö och hälsa nås? Då kan ni söka projektbidrag här.
Trafikverket - bidrag till ideella organisationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Med anledning av de kostnadsminskningar som ska göras i Sundsvalls kommun från och med 2022 så har vi beslutat att lägga ner Ung Pott. Besparingen är ett led i Sundsvalls kraftsamling för att långsiktigt stärka kommunens ekonomi.
Vi tackar för alla spännande och roliga projekt ni alla har genomfört genom åren med stöd från Ung Pott för medborgarna i Sundsvalls kommun.
Eolus delar ut så kallad vindpeng för flera parker som är i drift. Detta är en form av bygdemedel som syftar till att gynna det lokala samhället ekonomiskt. Vindpengen är ett långsiktigt åtagande som delas ut årligen under hela parkens livslängd.
Vindpeng kan sökas av ideella och ekonomiska föreningar utan vinstintresse, stiftelser och skolor. Vid utdelningen ligger prioritet på ansökningar som har ett lokalt syfte och främjar områden såsom besöksnäring, infrastruktur, fritidsverksamhet, barn-, ungdoms- och äldreverksamhet, samt natur och kulturmiljö på ett långsiktigt hållbart sätt. För att stöd ska kunna beviljas ska projektet avse utveckling av det stödberättigade området – med en viss närhet till vindkraft.
Läs mer: https://www.eolusvind.com/projekt/ansok-om-vindpeng/ Länk till annan webbplats.
Kontakt
Föreningsbyrån
Bidrag och service till din förening
-
Telefon:
-
E-post:
-
Öppettider:
Boka tid för besök via mejl eller telefon,
Telefontid: måndag-fredag 10:00-12.00
Mina sidor och e-tjänster
Logga in för att följa upp dina ärenden och ta del av de e-tjänster som Sundsvalls kommun har att erbjuda. Du loggar in med e-legitimation i form av bank-id eller mobilt bank-id. Om du saknar e-legitimation kan du beställa det via din bank eller Skatteverket.
Om e-legitimation, Skatteverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
E-tjänster för Uppleva och göra
- Ansökan om föreningsbidrag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
- Boka idrottsanläggning eller lokal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
- Kompiskortet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
- Kompiskortet - till föreningar och aktörer som vill ansluta sig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
- Kvarglömt på evenemang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster