Skottsundsbackens tillagningskök – Meny

Meny Skottsundsbacken

V 37

Måndag 13 september

  • Alternativ 1: Köttbullar med lingongräddsås och potatis.
  • Alternativ 2: Raggmunk med fläsk.

Tisdag 14 september

  • Alternativ 1: Kummindoftande fläskköttgryta serveras med potatis.
  • Alternativ 2: Lunchkorv serveras med stuvad vitkål serveras med potatis.

Onsdag 15 september

  • Alternativ 1: Fiskgratäng med kaviar serveras med potatis.
  • Alternativ 2: Pasta med biff och ädelostsås.

Torsdag 16 september

  • Alternativ 1: Ärtsoppa med pannkaka och sylt och grädde.
  • Alternativ 2: Kycklinggryta Marenga serveras med ris eller potatis.

Fredag 17 september

  • Alternativ 1: Tre sorters sill med kokt ägg och potatis.
  • Alternativ 2: Porterstek serveras med portersås och potatis.

Lördag 18 september

  • Alternativ 1: Laxpytt med dilldressing.
  • Alternativ 2: Köttfärslåda med pepparrotstäcke serveras med gräddsås och potatis.
  • Dessert: Mjuk äpplekaka med vaniljsås.

Söndag 19 september

  • Alternativ 1: Dillkött serveras med potatis.
  • Alternativ 2: Redd grönsakssoppa serveras med bröd och pålägg.
  • Dessert: Toscaananas serveras med grädde.
  • Veckans alternativ: Äggakaka.
  • Söndag middag: Pasta med bacon- och purjolöksås.

Vecka 38

Måndag 20 september

  • Alternativ 1: Köttkorv serveras med senapssås och potatis.
  • Alternativ 2: Citrondoftande basilikabiffar serveras med gräddsås och potatis.

Tisdag 21 september

  • Alternativ 1: Kinesisk kycklinggryta serveras med ris.
  • Alternativ 2: Fiskgratäng Florentine serveras med potatis.

Onsdag 22 september

  • Alternativ 1: Blomkålsgratäng med bacon serveras med potatis.
  • Alternativ 2: Omelett serveras med svampstuvning och potatis.

Torsdag 23 september

  • Alternativ 1: Nikkaluoktasoppa och pannkaka med sylt och grädde.
  • Alternativ 2: Pasta med ost och skinksås.

Fredag 24 september

  • Alternativ 1: Nötskav a la Strindberg serveras med potatis.
  • Alternativ 2: Fläsksås serveras med potatis.

Lördag 25 september

  • Alternativ 1: Ugnstekt lax serveras med fetaostcremé och potatis.
  • Alternativ 2: Rökt skinka serveras med legymsallad och potatis.
  • Dessert: Jordgubb- och rabarberpaj med vaniljsås.

Söndag 26 september

  • Alternativ 1: Fläskkarré med plommonsmak serveras med gräddsås och potatis.
  • Alternativ 2: Morotssoppa serveras med bröd och pålägg.
  • Dessert: Chokladpudding med polkakross serveras med grädde.

 

  • Veckans alternativ: Falafel serveras med vitlöksdoftande tomatsås och potatis.
  • Söndag middag: Blodpudding med stekt bacon.

 

Vecka 39

Måndag 27 september

  • Alternativ 1: Fiskgratäng med räksås och potatis.
  • Alternativ 2: Kycklinglevergryta serveras med potatis.

Tisdag 28 september

  • Alternativ 1: Isterband serveras med dillstuvad potatis.
  • Alternativ 2: Kasslersås med broccoli  serveras med pasta.

Onsdag 29 september

  • Alternativ 1: Burgundisk köttgryta serveras med potatis.
  • Alternativ 2: Chiligratinerad falukorv serveras med potatis.

Torsdag 30 september 

  • Alternativ 1: Ärtsoppa och pannkaka med sylt och grädde.
  • Alternativ 2: Moussaka.

Fredag 1 oktober

  • Alternativ 1: Gräddstuvad viltskav med svamp serveras med potatismos.
  • Alternativ 2: Inkokt strömming serveras med kall örtsås och potatis.

Lördag 2 oktober

  • Alternativ 1: Chiligryta med pulled pork serveras med gräddfil.
  • Alternativ 2: Kycklingfilé serveras med currysås och ris.
  • Dessert: Kärleksmums.

Söndag 3 oktober

  • Alternativ 1: Ostfyllda färsbiffar med salviasås och potatis.
  • Alternativ 2: Potatis- och fänkålssoppa serveras med bröd och pålägg.
  • Dessert: Hallonkompott.

 

  • Veckans alternativ: Chili sin carne.
  • Söndag middag: Potatisbullar med baconkross.

 

Vecka 40

Måndag 4 oktober

  • Alternativ 1: Ugnsbakad kapkummel med picklessås och potatis.
  • Alternativ 2: Lasagne med spenat och fetaost.

Tisdag 5 oktober

  • Alternativ 1: Paltbröd serveras med stekt fläsk och béchamelsås.
  • Alternativ 2: Sjömansbiff serveras med inlagd gurka.

Onsdag 6 oktober

  • Alternativ 1: Korv a la Forsell serveras med ris.
  • Alternativ 2: Biff Lindström serveras med gräddsås och potatis.

Torsdag 7 oktober

  • Alternativ 1: Sötpotatissoppa med bacon och pannkaka med sylt och grädde.
  • Alternativ 2: Schnitzel med pepparsås serveras med stekt potatis.

Fredag 8 oktober

  • Alternativ 1: Broccolimedaljonger serveras med sweet chilisås och potatis.
  • Alternativ 2: Kycklinginnerfilé serveras med mangorajasås och ris.

Lördag 9 oktober

  • Alternativ 1: Laxfärsbiffar serveras med dillmajonnäs och potatis.
  • Alternativ 2: Kycklinggryta Hawaii serveras med ris eller potatis.
  • Dessert: Toscapersikor serveras med grädde.

Söndag 10 oktober

  • Alternativ 1: Fläskfilégryta med soya och parmesan serveras med potatis.
  • Alternativ 2: Spenatsoppa med ägghalva serveras med bröd och pålägg.
  • Dessert: Jordgubbscheesecake.

 

  • Veckans alternativ: Gräddstuvad pytt i panna.
  • Söndag middag: Pitepalt med skirat smör.

Kontakt

Eva Nordberg Avdelningschef, Sundsvalls Mat & Måltider

060-19 15 59

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.