Lidens tillagningskök
Meny
Vecka 15
Måndag 7 april
- Alternativ 1: Laxpudding med skirat smör.
- Alternativ 2: Pannbiff med löksky med kokt potatis.
Tisdag 8 april
- Alternativ 1: Bruna bönor med stekt falukorv och fläsk.
- Alternativ 2: Morotssoppa med linser serveras med bröd och pålägg.
Onsdag 9 april
- Alternativ 1: Nötköttsgryta med grönsaker och kokt ris.
- Alternativ 2: Inlagd stekt strömming med dillsås serveras med potatis.
Torsdag 10 april
- Alternativ 1: Ärtsoppa med fläsk och tunnpannkaka med pannkakssylt och grädde.
- Alternativ 2: Isterband med stuvad potatis.
Fredag 11 april
- Alternativ 1: Hamburgare med mos serveras med dressing.
- Alternativ 2: Stekt panerad fisk med tartarsås och kokt potatis.
Lördag 12 april
- Alternativ 1: Pastrami serveras med potatisgratäng och timjangräddsås.
- Alternativ 2: Kycklinggryta med med mango chutney och kokt potatis.
- Dessert: Chokladpannacotta.
Söndag 13 april
- Alternativ 1: Köttfärslimpa serveras med blandsvampssås och kokt potatis.
- Alternativ 2: Omelett med skink-och sparrisstuvning serveras med potatis.
- Dessert: Körsbärssoppa med vaniljgrädde.
Vecka 16
Måndag 14 april
- Alternativ 1: Chiligratinerad falukorvsgratäng med kokt potatis.
- Alternativ 2: Lasagne med spenat och keso.
Tisdag 15 april
- Alternativ 1: Raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt.
- Alternativ 2: Fiskgratäng med morotssås och potatis.
Onsdag 16 april
- Alternativ 1: Sjömansbiff serveras med inlagd gurka.
- Alternativ 2: Kyckling- och ostsås serveras med pasta.
Torsdag 17 april
- Alternativ 1: Redd grönsakssoppa och pannkaka med grädde och sylt.
- Alternativ 2: Svensk moussaka med potatis
Fredag 18 april
- Alternativ 1: Kycklinginnerfilé serveras med apelsingräddsås och kokt potatis.
- Alternativ 2: Janssons frestelse serveras med ägghalva.
- Dessert: Fruktris med mango.
Lördag 19 april
- Alternativ 1: Kall påsktallrik med potatis.
- Alternativ 2: Påskmiddag med kött och potatis.
- Dessert: Påskbakelse.
Söndag 20 april
- Alternativ 1: Porterstek med vinbärssås och kokt potatis.
- Alternativ 2: Västerbottenpaj med rödlöksröra.
- Dessert: Citron- och vit chokladkladdkaka.
Vecka 17
Måndag 21 april
- Alternativ 1: Lax med kokt potatis.
- Alternativ 2: Lammfärsbiff serveras med örtgräddsås och potatis.
- Dessert: Ägglikörmousse.
Tisdag 22 april
- Alternativ 1: Blodpudding med stekt bacon serveras med äpple och säsongenskål.
- Alternativ 2: Kyckling i vinssås och kokt potatis.
Onsdag 23 april
- Alternativ 1: Falukorv med stuvade makaroner.
- Alternativ 2: Fisk med rotfruktstäcke och kokt potatis.
Torsdag 24 april
- Alternativ 1: Ärtsoppa med fläsk och tunnpannkaka med pannkakssylt och grädde.
- Alternativ 2: Bondomelett och grönsaker.
Fredag 25 april
- Alternativ 1: Kålpudding med gräddsås med kokt potatis.
- Alternativ 2: Ugnstekt fisk med stuvad spenat och kokt potatis.
Lördag 26 april
- Alternativ 1: Ugnsgratineradkyckling med kryddig sås.
- Alternativ 2: Broccoligratäng med bacon och kokt potatis.
- Dessert: Falsk kalvdans.
Söndag 27 april
- Alternativ 1: Biff Stroganoff med kokt potatis.
- Alternativ 2: Kalvsylta med rödbetssallad och kokt potatis.
- Dessert: Kall lingonmousse med ljummen kolasås.
Vecka 18
Måndag 28 april
- Alternativ 1: Köttfärssås och spagetti.
- Alternativ 2: Potatislåda med bacon.
Tisdag 29 april
- Alternativ 1: Stekt fläsk med löksås och kokt potatis.
- Alternativ 2: Äggakaka med lingonsylt.
Onsdag 30 april
- Alternativ 1: Smörstekt rödspättafilé med kapris, rödbeta och pepparrot serveras med kokt potatis.
- Alternativ 2: Blomkålsgratäng med rökt skinka serveras med potatis.
Torsdag 1 maj
- Alternativ 1: Krämig morotsoppa med räkor och pannkaka med sylt och grädde.
- Alternativ 2: Kycklingfilé med ädelostsås och ris.
- Dessert: Prinsessbakelse.
Fredag 2 maj
- Alternativ 1: Wok med fläskkött serveras med nudlar och vitlöksdressing.
- Alternativ 2: Skinka med legymsallad och kokt potatis.
Lördag 3 maj
- Alternativ 1: Kycklinggryta med svamp och fetaost serveras med potatis.
- Alternativ 2: Helstekt kotlettrad med kryddig skysås och kokt potatis.
- Dessert: Knäckig äppelpaj med vanijsås.
Söndag 4 maj
- Alternativ 1: Biff Lindström med gräddsås och potatis.
- Alternativ 2: Laxbullar i hummersås.
- Dessert: Aprikoskräm med äpple.
Vecka 19
Måndag 5 maj
- Alternativ 1: Leverbiff med lingongräddsås och kokt potatis.
- Alternativ 2: Kycklingfilé med mild currysås och ris.
Tisdag 6 maj
- Alternativ 1: Korv- och rotsaksgryta serveras med potatis.
- Alternativ 2: Kokt fisk serveras med ägg-och persiljesås samt potatis.
Onsdag 7 maj
- Alternativ 1: Makaronipudding med skirat smör.
- Alternativ 2: Köttbullar med gräddsås och kokt potatis.
Torsdag 8 maj
- Alternativ 1: Gulaschsoppa och pannkaka med sylt och grädde.
- Alternativ 2: Lappskojs med rödbetor och grönsallad.
Fredag 9 maj
- Alternativ 1: Ananasgratinerad kassler med kokt potatis.
- Alternativ 2: Gräddstuvad pytt i panna.
Lördag 10 maj
- Alternativ 1: Portergryta serveras med potatis.
- Alternativ 2: Fylld panerad rödspätta serveras med dillmajonnäs och potatis.
- Dessert: Ägglikörmousse.
Söndag 11 maj
- Alternativ 1: Rotsakssoppa med kryddig korv serveras med bröd och pålägg.
- Alternativ 2: Fläskkarré med grönpepparsås och potatis.
- Dessert: Morotskaka med frosting.
Vecka 20
Måndag 12 maj
- Alternativ 1: Falukorv med stuvade makaroner.
- Alternativ 2: Köttfärsfrestele med potatis och senap.
Tisdag 13 maj
- Alternativ 1: Fläsklägg med rotmos.
- Alternativ 2: Fiskgratäng med kaviar och purjolök serveras med kokt potatis.
Onsdag 14 maj
- Alternativ 1: Pölsa med kokt potatis och rödbetor.
- Alternativ 2: Omelett med champinjonstuvning och köttbullar serveras med potatis.
Torsdag 15 maj
- Alternativ 1: Minestronesoppa och pannkaka med sylt och grädde.
- Alternativ 2: Oxjärpar med stuvade grönsaker och kokt potatis.
Fredag 16 maj
- Alternativ 1: Dillkötts gryta med grönsaker och kokt potatis.
- Alternativ 2: Stekt panerad sej med remouladesås och potatis.
Lördag 17 maj
- Alternativ 1: Kalkonschnitzel med pepparsås och stekt potatis.
- Alternativ 2: Rostbiff serveras med potatissallad.
- Dessert: Kärleksmums.
Söndag 18 maj
- Alternativ 1: Baconspäckad köttfärslimpa med gräddsås och kokt potatis.
- Alternativ 2: Ost- och skinkpaj med örtsås.
- Dessert: Citronfromage med lakritssås.
Vecka 21
Måndag 19 maj
- Alternativ 1: Kokt fisk med ägg- och persiljesås serveras med potatis.
- Alternativ 2: Leverstuvning med kokt potatis.
Tisdag 20 maj
- Alternativ 1: Tomat- och ostgratinerad falukorv med potatismos.
- Alternativ 2: Potatisbullar med bacon och lingonsylt.
Onsdag 21 maj
- Alternativ 1: Kalops serveras med kokt potatis.
- Alternativ 2: Fiskpudding med skirat smör och potatis.
Torsdag 22 maj
- Alternativ 1: Ärtsoppa med fläsk och tunnpannkaka med pannkakssylt och grädde.
- Alternativ 2: Isterband serveras med stuvad potatis.
Fredag 23 maj
- Alternativ 1: Pasta med ost- och skinksås.
- Alternativ 2: Fiskgratäng med bacon och fänkål serveras med kokt potatis.
Lördag 24 maj
- Alternativ 1: Biff med lök och bambuskott serveras med ris.
- Alternativ 2: Kycklinggryta med vitvin och vitlök serveras med kokt potatis.
- Dessert: Mangosoppa.
Söndag 25 maj
- Alternativ 1: Panerad fisk med stuvad spenat serveras med potatis.
- Alternativ 2: Fläskkarré med plommonsås och klyftpotatis.
- Dessert: Kesoostkaka.
Vecka 22
Måndag 26 maj
- Alternativ 1: Lunchkorv med pepparrotssås och kokt potatis.
- Alternativ 2: Sjömansbiff serveras med inlagd gurka.
Tisdag 27 maj
- Alternativ 1: Kycklingköttbullar med tomatgräddsås serveras med pasta.
- Alternativ 2: Stekt strömming med dillsås serveras med kokt potatis.
Onsdag 28 maj
- Alternativ 1: Bond- sås serveras med potatis.
- Alternativ 2: Kålpudding på anammafärs serveras med gräddsås, lingon och potatis.
Torsdag 29 maj
- Alternativ 1: Fiskgryta med aioli serveras med kokt potatis.
- Alternativ 2: Fläskköttgryta serveras med potatis.
- Dessert: Fläder- och krusbärskräm.
Fredag 30 maj
- Alternativ 1: Varmkorv med potatismos serveras med ketchup och senap.
- Alternativ 2: Kycklingfilé med kall örtsås serveras med ris.
Lördag 31 maj
- Alternativ 1: Fiskbiff med kall ansjoviscreme serveras med potatis.
- Alternativ 2: Pepparrotsköttgryta serveras med potatis.
- Dessert: Päronkaka.
Söndag 1 juni
- Alternativ 1: Bacon- och ostsås serveras med pasta.
- Alternativ 2: Kreolsk fläskfile och chorizogryta serveras med kokt potatis.
- Dessert: Kladdkaka med after eighttäcke.
Vecka 23
Måndag 2 juni
- Alternativ 1: Köttfärssås med spagetti.
- Alternativ 2: Fiskgratäng med ost och bostongurka serveras med potatis.
Tisdag 3 juni
- Alternativ 1: Blodpudding med stekt bacon, äpple och säsongens kål.
- Alternativ 2: Köttkorv serveras med potatismos och senap.
Onsdag 4 juni
- Alternativ 1: Kåldolmar med gräddsås och kokt potatis.
- Alternativ 2: Stekt fisk med kall örtagårdssås serveras med potatis.
Torsdag 5 juni
- Alternativ 1: Nikkaluoktasoppa och pannkaka med sylt och grädde.
- Alternativ 2: Lapskojs serveras med rödbetor.
Fredag 6 juni
- Alternativ 1: Fläskfile med Italiensk hårdost serveras med kokt potatis.
- Alternativ 2: Oxbringa med skysås och rotselleripure.
- Dessert: Silviakaka.
Lördag 7 juni
- Alternativ 1: Inkokt lax med Hollandaise serveras med potatis.
- Alternativ 2: Kycklingfile med rödvinssås och potatisgratäng.
- Dessert: Hallonsmulpaj.
Söndag 8 juni
- Alternativ 1: Skinkstek med gräddsås och ingefära serveras med kokt potatis.
- Alternativ 2: Kebabgryta med kokt ris.
- Dessert: Mannagrynspudding med saftsås.