S:t Olofsskolan F-9
S:t Olofsskolan är en mångkulturell skola i centrala Sundsvall. Hos oss ska varje elev uppleva trygghet, arbetsro och engagerade pedagoger.
S:t Olofsskolan är en grundskola som växer. Vårt arbete präglas av ett positivt och lösningsinriktat arbetssätt där vi ser individen utifrån dennes intressen, möjligheter och förutsättningar. Vi stöttar eleverna att bli medvetna om sitt eget lärande genom reflektion och medveten feedback.
Skolans motto och vårt långsiktiga mål är “Våra elever kan vågar och vill. Vi ger dem verktyg att skapa sin egen framtid”, för att barnen ska kunna välja sin egen framtid krävs det goda ämneskunskaper och ett bra socialt beteende.
De första viktiga åren
När det gäller de första åren i skolan anser vi det viktigt att barnen får en bra start på skolan. Vi har därför en extra hög personaltäthet just där. I våra förskoleklasser har vi idag ca 60 barn och där arbetar sju personal. Vi tror att vi genom en relativt hög lärartäthet i förskoleklasserna skapar goda förutsättningarna för fortsatt lärande.
I årskurs 1-3 är det fokus på att lära sig grunderna i språket och matematik. Att man kommer igång på ett bra sätt de första skolåren är viktigt för att kunna lyckas vidare i skolan.
Fritidsverksamheten St Olofsskolan har valt att dela upp fritidshemmet i flera mindre enheter, allt för att öka möjligheten att se varje barn. Varje dag finns det också styrda rastaktiviteter som fritidshemspersonalen ansvarar över. Vuxennärvaron ute på våra raster är hög.
År 4-9 Från och med läsåret 2020/2021 har St Olofsskolan tagit steg mot att bli en F-9-skola. Vi ser det som väldigt positivt att ha möjlighet att följa eleverna hela vägen genom grundskolan. På enhet Åkersvik har vi nyrenoverade lokaler och stans klart finaste skolrestaurang. Fr.o.m. läsåret 2022/2023 kommer vi att behålla årskurs 4 i Sallyhill och årskurs 5-9 i Åkersvik.
Det krävs en by för att uppfostra ett barn
Att vi har en bra relation byggd på tydlig och varm kommunikation mellan skolan och hemmet är det mest centrala, men förutom det vill vi gärna arbeta tillsammans med andra aktörer runt omkring oss. Idag har vi ett nära samarbete med bl.a. Mitthem, GIF Sundsvall och Röda Korset. Samarbetet mellan S:t Olofsskolan och Kulturskolan har under de senaste åren också ökat.
S:t Olofsskolans vision
Våra elever kan, vågar och vill. Vi ger dem verktygen att skapa sin egen framtid.
Följ oss på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Följ oss på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Önska skola inför läsåret 2024/2025
Du som är vårdnadshavare erbjuds att önska skola för ditt barn inför höstterminen 2024. Om du inte aktivt önskar skola placeras ditt barn på en skola nära hemmet med en ledig plats. Det kan bli på någon annan än den närmaste skolan.
Du önskar skola för barn som höstterminen 2024 ska börja i
- förskoleklass
- årskurs 7 (om inte årskurs 7 finns på skolan där ditt barn redan går)
- årskurs 6, om ditt barn nu går på Solede skola eller Essviks skola (F-5).
Du kommer att kunna önska skola både via e-tjänst och på blankett. Ansökningsperioden är 8-28 januari 2024.
Sundsvalls Montessoriskola har en särskild pedagogisk inriktning och andra urvalsprinciper än de övriga kommunala grundskolorna. Läs mer om Sundsvalls Montessoriskola Länk till annan webbplats..
Frågor och svar om skolplacering Länk till annan webbplats.
Hitta och jämföra grundskolor
Se webbsidan Hitta och jämför grundskolor, Utbildningsguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Skrovmålet är namnet på vår fina skolrestaurang
Här serveras frukost, lunch och mellanmål. Vi är fyra stycken som arbetar här för att alla elever skall få god och bra mat. Vi serverar två varma rätter (varav en vegetarisk), kall och varm grönsaksbuffé varje dag..
Även i köket har vi stort elevinflytande, då kökspersonalen är med på elevrådsmöten och tar in åsikter och önskemål. Utvärderingen från elever lämnas varje dag i matsalen, som vi sammanställer och tar hänsyn till när vi sätter matsedeln. Vi arbetar aktivt för en lugn och trivsam miljö i matsal och kök. Placering i White Guide Junior är bara en extra krydda.
Läs gärna artikeln om vår vinst i Sundsvalls tidning! Årets gastronomiska rektor, Sundvalls tidning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Du hittar skolans matsedel på DinSkolmat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du kan också ladda ner den som en app till din telefon eller surfplatta!
Sundsvalls kommunala skolors läsårstider och lokala lovdagar finner du på webbsidan Lov, läsår och ledigheter.
Sjukfrånvaro anmäler vårdnadshavare via Vklass eller genom att ringa 010-888 70 50 (talsvarstjänst).
Skoladministratör/skolskjuts
Marléne Sjöberg
Telefon: 060-658 32 05
Skolsköterska
Sallyhill F-4
Ingela Nordström Mukka
Telefon: 060-658 32 08, 070-327 35 35
Åkersvik 5-9
Linnéa Lundberg
Telefon: 070-647 14 52
Fritidshemmet
Hemvist Apelsinen: 070-1866120
Hemvist Bananen: 070-1866121
Hemvist Citronen: 072-4647907
Fritidsklubben: 070-1811139
Vaktmästare
Telefon: 070-190 12 18
Förskoleklass A, B och C
C-huset
Telefon: 070-191 57 53
Grundsärskolan 1-6
A-huset
Telefon: 070-186 61 22
Elevråd
Elevrådet på S:t Olofsskolan består av representanter från årskurs 1-6 som träffas ungefär en gång i månaden. På elevrådsmötena pratar vi om saker som berör hela skolan, såsom demokrati, likabehandlingsplanen och frågor som representanterna har med sig från klassråden. Det kan handla om allt möjligt, exempelvis toaletter, mat, raster och fadderbarn.
Skolråd
För att göra föräldrarna delaktiga ska skolan informera föräldrarna om skolans verksamhet. Därför måste ett lokalt skolråd eller motsvarande finnas vid varje skola. För att en skola ska utvecklas och på bästa sätt stötta eleverna i deras lärande och utveckling tror vi att det är väldigt viktigt med föräldrasamverkan. Vi önskar få föräldrarna delaktiga i vår utveckling och därför träffas Skolrådet några gånger varje termin.
I skolrådet finns representanter från både föräldrar och personal.
Ordförande: Mohammed Sharif, telefon: 073-582 65 22
Fritidshemmet öppnar 6.00 och stänger 17.30. Verksamhet bygger på elevernas delaktighet, inflytande och lärande. Fritidsråden är ett viktigt inslag i verksamhet och vi utgår från eleverna i den dagliga verksamheten. På S:t Olofsskolan arbetar alla pedagoger för att utveckla vårt arbetssätt. Vi fördjupar oss tillsammans i vardagsproblem i skolan och angriper dem vetenskapligt.
Kontakt
Öyvind Eriksen
Rektor
-
Telefon:
-
E-post:
Johan Karlsson
Biträdande rektor
-
Telefon:
-
E-post:
Martina Lundberg
Biträdande rektor
-
Telefon:
-
E-post:
Marlene Sjöberg
Skoladministratör
-
Telefon:
-
E-post:
S:t Olofsskolan
-
Telefon:
-
Adress:
Besöksadress: Bergsgatan 93, 853 53 Sundsvall,
Postadress: Sundsvalls kommun, S:t Olofsskolan, 851 85 Sundsvall