Stråkorkestrar
Här presenteras Kulturskolans stråkorkestrar.
Notknäckarna är Kulturskolans stråkorkester för nybörjarelever.
Undervisningen sker i orkesterform. Vi lär oss noternas magiska värld, samtidigt som vi fortsätter att lära in på gehör också. Notknäckarna spelar en blandad repertoar och fokuserar mycket på rytmik och samspel. Varje termin medverkar Notknäckarna vid någon av Kulturskolans större konserter.
Orkestern består av:
- Fiol
Altfiol
Cello
Kontrabas
När eleverna slutar Notknäckarna får de fortsätta i orkestern Stråkdraget och då också börja med enskilda lektioner eller lektioner i mindre grupper.
Stråkdraget är orkestern som tar vid efter Notknäckarna. Orkestern spelar en blandad repertoar och deltar varje termin i någon av Kulturskolans större konserter. När man kommer till denna nivå kommer enskilda eller lektioner i grupp kunna erbjudas utöver Stråkdraget.
Orkestern består av:
1:a fiol
2:a fiol
Altfiol
Cello
Kontrabas
Nästa steg i Kulturskolans orkesterverksamhet för stråkelever är orkestern Stringendo.
Ledare: Mikael Mattson och Emma Ahlberg Ek.
Stringendo är nästa steg för de elever som tidigare spelat i Stråkdraget. Orkestern spelar en blandad repertoar. Varje termin deltar orkestern i någon av Kulturskolans större konserter och eleverna fortsätter med sina individuella lektioner eller instrumentundervisning i mindre grupper.
Orkestern består av:
1:a fiol
2:a fiol
Viola (3:e fiol)
Cello
Kontrabas
Inför femte steget i Kulturskolans orkesterverksamhet för stråkelever får de möjlighet att välja att spela i Flora Folk eller SUS (Sundsvalls Ungdoms Stråkorkester) eller i båda ensemblerna.
Ledare: Mikael Mattson och Emma Ahlberg Ek.
SUS - Sundsvalls Ungdoms Stråkorkester - är det högsta steget i Kulturskolans orkesterverksamhet för stråkelever. Eleverna kan spela både i SUS och Flora Folk samtidigt eller välja en av ensemblerna efter sitt intresse.
I SUS är svårighetsgraden högre än i Stringendo och vänder sig till de stråkelever som kommit långt på sina instrument. SUS består av elever från omkring årskurs sju till tredje året på gymnasiet. Orkestern spelar en blandad repertoar med huvudsaklig fokus på klassisk musik. Ibland samarbetar orkestern med blåselever i större projekt och med andra aktörer som t. ex. Nordiska Kammarorkestern. SUS framträder flera gånger varje läsår i stora såväl som i mindre sammanhang både på hemmaplan och i andra orter.
Orkestern består av:
1:a fiol
2:a fiol
Altfiol
Cello
Kontrabas
Ledare: Ewa Filek-Kryger.
Flora Folk är en folkmusikensemble för elever från 13-19 år. Det är det högsta steget i vår orkesterverksamhet och eleverna kan delta både i Flora Folk och motsvarande orkester för sitt instrument samtidigt, eller välja en av ensemblerna efter sitt intresse.
Flora Folk vänder sig till de elever som kommit långt på sina instrument och består av elever från omkring årskurs sju till tredje året på gymnasiet. Här är alla instrument välkomna! Vi spelar folkmusik från Sverige och hela världen. Undervisningen sker på gehör och vi gör många spelningar och roliga samarbeten.
Ledare: Daniel Ek
Kontakt
Ewa Filek-Kryger
Fiol, Ensemble, El Sistema
-
Telefon:
-
E-post:
Emma Ahlberg Ek
Fiol, Ensemble, El Sistema
-
Telefon:
-
E-post:
Daniel Ek
Gitarr, Ensemble
-
Telefon:
-
E-post:
Mikael Mattsson
Altfiol, Fiol, Ensemble, Stråklek
-
Telefon:
-
E-post:
Angelica Edlund
Cello, Ensemble
-
Telefon:
-
E-post: