Simning
På NIU–simning i Sundsvall erbjuder vi dig ett personligt upplägg för din elitsatsning under de åren du går på utbildningen.
Vi har ett stort fokus på individens utveckling och kombinationen simning och skola. Utbildningen innehåller mycket träning, du kommer därmed att lära dig att strukturera upp din vardag.
Här krävs alltså att du lär dig att ta eget ansvar och fungera som individ i grupp.
Yrkes -och högskoleförberedande program som kan kombineras med NIU/LIU:
Barn och fritidsprogrammet, BF
Försäljnings och serviceprogrammet, FS
El och energiprogrammet, EE
Bygg och Anläggningsprogrammet, BA
Fordons och transportprogrammet, FT
Industritekniska programmet, IN
Ekonomiprogrammet, EK
Estetiska programmet, ES
Samhällsprogrammet, SA
Naturvetenskapliga programmet, NA
Teknikprogrammet, TE
Program som tyvärr inte går att kombinera med NIU/LIU.
Vård och omsorgsprogrammet, VO
Restaurang och livsmedelsprogrammet, RL
På simgymnasiet erbjuder vi träning/teori 3-4 gånger i veckan under skoltid. På kvällstid erbjuds du att träna med Njurunda Simsällskap eller Sundsvalls Simsällskap och delta i deras ordinarie verksamhet.
Träningen är förlagd till 3 pass/vecka där fokus ligger på dig och dina utvecklingsbehov.
Teori kommer att ingå i specialidrotten både separat från och integrerat i de praktiska passen. Simträningen sker i 50 meter bassäng maj-oktober och oktober-maj i 25 meter bassäng.
Du får som elitidrottselev vägledning i din satsning av engagerade, licensierade elittränare som hjälper dig att nå dina mål. Träningen ligger på morgonen och schemat är anpassat efter det, oberoende av det program du väljer. Vi vet att du som kommer till oss är driven och motiverad att nå dina mål så för oss är det viktigt att du får utvecklas optimalt både som simmare och individ.
På kvällstid erbjuds du att träna med Njurunda simsällskap eller Sundsvalls Simsällskap och delta i deras ordinarie verksamhet.
Utbildningen innehåller mycket träning och du kommer därmed att behöva lära dig att strukturera upp din vardag.
Här krävs alltså att du lär dig att ta eget ansvar och fungera som individ i grupp.
Emma Wallin har tidigare simmat på senior elitnivå för Sundsvalls Simsällskap och har ett antal SM-medaljer i olika grenar. Under slutet av simkarriären studerade hon vid Lärarprogrammet i 3,5 år och är numera legitimerad lärare. Efter simkarriären började hon som tränare i Sundsvalls Simsällskap och mellan april 2013 – mars 2014 jobbade hon i Östersund som NIU-tränare och elitansvarig tränare i Simklubben Ägir. Sedan Mars 2014 är hon tillbaka som tränare i Sundsvalls Simsällskap och även som instruktör på NIU-simning vid Sundsvalls gymnasium.
Öppet hus hösten 2024
Åk9. Fredag 27 september ca 9,30-12,30.
Anmälan men kontaktuppgifter sker till emma.z.wallin@edu.sundsvall.se
Välkomna!
De elever som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen skall antas; alltså en elitsatsning i kombination med studier på valt gymnasieprogram.
Vid antagningen tittar vi ex på:
- träningsbakgrund
- prestationer
- idrottsfysiologiska förutsättningar
- tekniska och taktiska förutsättningar
- idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar
- sociala färdigheter och förutsättningar
- studieambition, betyg
- organisatoriska färdigheter.
- Konkurrensen om platserna gör att antagningskraven för att komma in på NIU är höga både när det gäller skolbetyg och idrottsliga färdigheter.Vi har över tid sett hur viktig elevernas karaktär är för att de ska nå den utveckling som önskas. Genom värdegrundsarbete, regelbunden feedback och undervisning i idrottspsykologi vill vi bidra till att du som elev utvecklas och får framgång. Förhoppningen är att den som studerar på NIU ska få en mental uthållighet som kan vara värdefull, inte minst under perioder av formsvackor.
- Du som blir antagen till NIU Sundsvall ska förvänta dig att vi kommer att lägga ner massor av tid, energi och kraft på att du ska nå elitnivå. Vi förväntar oss att du är lika ambitiös och seriös både på och utanför idrottsarenan. Dina betyg behöver kanske inte vara på högsta nivå, kraven från oss är dock att du som går på NIU ska vilja jobba med studierna i övriga ämnen på samma sätt som du gör i din idrott.
- Vi ser fram emot din ansökan!
Ansökan via denna länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kontakt
Ann Larsson Chef
Chef Nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU.
-
Telefon:
-
E-post:
Emma Wallin
Instruktör, lärare
-
Telefon:
-
E-post:
Louisa Torgrimsson
Schemaläggare & administratör NIU
-
Telefon:
-
E-post: