Simning

På NIU–simning i Sundsvall erbjuder vi dig ett personligt upplägg för din elitsatsning under de tre eller fyra åren du går på utbildningen.

Vi har ett stort fokus på individens utveckling och kombinationen simning och skola. Utbildningen innehåller mycket träning, du kommer därmed att lära dig att strukturera upp din vardag.
Här krävs alltså att du lär dig att ta eget ansvar och fungera som individ i grupp.

På simgymnasiet erbjuder vi träning/teori 3-4 gånger i veckan under skoltid. På kvällstid erbjuds du att träna med  Njurunda Simsällskap eller  Sundsvalls Simsällskap och delta i deras ordinarie verksamhet.

Träningen är förlagd till 3 pass/vecka där fokus ligger på dig och dina utvecklingsbehov.
Teori kommer att ingå i specialidrotten både separat från och integrerat i de praktiska passen. Simträningen sker i 50m bassäng maj-oktober och oktober-maj i 25m bassäng.

Du får som elitidrottselev vägledning i din satsning av engagerade, licensierade elittränare som hjälper dig att nå dina mål. Träningen ligger på morgonen och schemat är anpassat efter det, oberoende av det program du väljer. Vi vet att du som kommer till oss är driven och motiverad att nå dina mål så för oss är det viktigt att du får utvecklas optimalt både som simmare och individ.
På kvällstid erbjuds du att träna med Njurunda simsällskap eller  Sundsvalls Simsällskap och delta i deras ordinarie verksamhet.

Utbildningen innehåller mycket träning och du kommer därmed att behöva lära dig att strukturera upp din vardag.
Här krävs alltså att du lär dig att ta eget ansvar och fungera som individ i grupp.


Maria Öman är instruktör under Emmas föräldraledighet. Maria har själv haft en simkarriär och arbetar även som simtränare i Njurunda simsällskap.

Emma Wallin har tidigare simmat på senior elitnivå för Sundsvalls Simsällskap och har ett antal SM-medaljer i olika grenar. Under slutet av simkarriären studerade hon vid Lärarprogrammet i 3,5 år och är numera legitimerad lärare. Efter simkarriären började hon som tränare i Sundsvalls Simsällskap och mellan april 2013 – mars 2014 jobbade hon i Östersund som NIU-tränare och elitansvarig tränare i Simklubben Ägir. Sedan Mars 2014 är hon tillbaka som tränare i Sundsvalls Simsällskap och även som instruktör på NIU-simning vid Sundsvalls gymnasium.

Öppet hus fredag 8 oktober!

Är du simmare och går i årskurs 9 – Kom och besök NIU simning på Sundsvalls gymnasium!
Vi träffas på Himlabadet 09.15, vi kommer att simma och titta på lokalerna tillsammans. Sedan blir det ombyte och promenad till Hedbergska skolan där vi blir bjudna på lunch.
Efter lunchen blir det information om NIU samt en kort visning av Sundsvalls Gymnasiums olika skolor.

Dagen kommer avslutas ca 14:00

Anmäl dig till maria.oman@edu.sundsvall.se senast 1/10
Uppge namn och kontaktuppgifter som vi kan nå dig på.

Kom ihåg att sista ansökningsdagen för NIU är 1a december. Du söker till utbildningen på Svenska Simförbundets hemsida samt Sundsvalls Gymnasiums hemsida.

Välkommen!

För att kunna genomföra detta på ett säkert och bra sätt så skall följande punkter följas:
• För att hålla nere antalet personer i skolan och på simhallen så har vi bestämt att endast en målsman per simmare får följa med.

• För att deltaga (gäller både simmare och föräldrar) så skall man följa de allmänna restriktioner som ges- Håll avstånd, tvätta händer och kom inte om ni uppvisar symptom!

Välkommen!

 

Kontakt

Ann Larsson Chef Chef Nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU.

070-222 25 12

Emma Wallin Instruktör, lärare (Föräldraledig HT-21)

073-829 15 05

Louisa Torgrimsson Schemaläggare, administratör, webb

070-637 79 22

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.