Alnösol

Alnösol äldreboende. Gula enplansbyggnader i tegel med gröna buskar utanför.

Trivsamt äldreboende med 18 platser beläget på Alnö i Vi-området.

Alnösol är ett av Sundsvalls kommuns äldreboenden. I Vi-området finns tillgång till affärer, vårdcentral, apotek, post, dagcentral, konditori och olika matställen.

Att bo i äldreboende

Alnösol är ett äldreboende med 14 permanenta platser och fyra platser som används för växelvård eller korttidsvård. Vi jobbar för att ge dig en god vård och omsorg, utifrån ditt individuella behov och att vården ges med respekt, delaktighet, trygghet, kompetens, flexibilitet och lyhördhet. Vi jobbar också med kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling för ett säkrare och trivsammare boende.

Personal

På äldreboendet arbetar en områdeschef som verksamhetsansvarig. Vi har en sjuksköterska på boendet. Distriktsläkare från Alnö vårdcentral kommer en gång i veckan för konsultation till de som bor här permanent. Sjukgymnast och arbetsterapeut kommer regelbundet till boendet.

Du kan få tillgång till fotvårdsspecialist men du bekostar själv fotvårdsbehandlingen.

Kontaktperson

Du får en kontaktansvarig person som är den som har mest kontakt med dig och dina anhöriga. Den kontaktansvarige har huvudansvaret för just din omvårdnad. Vi ser gärna att någon anhörig följer med när du till exempel ska på tandläkarbesök eller sjukhusbesök. Vi har inte alltid den möjligheten.

Anhöriga, personal och alla som bor här träffas en gång per år för samvaro och information. Det finns också möjlighet till en individuell anhörigträff en gång per år.

Tvätt

Kläderna tvättas här på boendet förutsatt att de är märkta och tål vanlig maskintvätt. Ömtålig tvätt sköts av dina anhöriga.

Tider

Vi har inga speciella besökstider utan besökare kan komma när de vill. Dörren är låst dygnet runt och det finns en porttelefon vid entrén.

Vi serverar (cirkatider):

  • Frukost     klockan 08.00-10.00
  • Lunch       klockan 11.30
  • Middag     klockan 16.30
  • Kvällsfika klockan 19.00.

Vår mat levereras från Anemonen

Alnösol har 14 lägenheter för permanent boende och fyra platser som används för växelvård eller korttidsvård.

Lägenheterna har ett stort rum, kombinerat med kök med eget kylskåp och kokplattor som även dina gäster kan använda om ni vill koka lite kaffe eller tillaga något gott. I lägenheterna finns också garderob och linneskåp. En balkong eller uteplats hör till varje lägenhet.

Storlek

Lägenhetsytan är drygt 40 kvadratmeter.

Kontakt

Alnösol, enhetschef

060-658 50 75

Alnösol, sjuksköterska

060-658 50 76

Alnösol äldreboende

060-658 50 78, 060-658 50 80

Rorkultsvägen 4
865 32 Alnö

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.