Aktivitetscenter

En frivillig dagverksamhet i grupp

Aktivitetscenter är en frivillig dagverksamhet i grupp för personer med mild till måttlig demenssjukdom med beviljat bistånd från biståndsenheten efter att behovet är utrett och fastställt.

Syftet med verksamheten är att erbjuda tillfälle till gemenskap, social samvaro och stimulerande aktiviteter som är av och har varit av betydelse för personen. Dagvård kan hjälpa till att bryta viss isolering och ensamhet samtidigt som det kan leda till att ge personen möjlighet att bo kvar längre i hemmet. Genom att personen med demenssjukdom vistas på aktivitetscenter får även anhöriga stöd och avlastning.

Redan vid resan till Aktivitetscenter så kan man säga att dagens aktiviteter inleds.

När alla har anlänt så börjar vi med att fika tillsammans och småprata runt bordet. Efter fikastunden så kanske några väljer att ta en promenad utomhus om vädret tillåter medan andra väljer en fysisk inomhusaktivitet, vi försöker ha någon form av fysisk aktivitet varje dag. Andra aktiviteter kan vara pyssel, bygga pussel, korsord, musik, högläsning samt aktiviteter som väcker minnen på olika sätt. Men vi kan även spela biljard, pingis, boule, sällskapsspel med mera. Allt efter våra gästers dagsform och önskemål.

Lunch serveras omkring klockan 12.00. De som vill hjälper till med att förbereda inför och plocka undan efter måltiden.

Efter lunchen fortsätter olika aktiviteter och samtal fram till det är dags att åka hem. Kaffe serveras endera efter lunchen eller alldeles innan hemgång, efter gästernas önskemål.

Kontakt

Stödegården, Knutsgården Enhetschef: Cecilia Moberg

070-191 63 78

Knutvägen 5
860 13 Stöde

Knutens Aktivitetscenter Vik. enhetschef: Lilli-Ann Forsberg

060-658 35 45

Axvägen 17, Sundsvall
853 50 Sundsvall

Skönborg aktivitetscenter Vik. enhetschef: Lilli-Ann Forsberg

060-17 69 06

Skönsbergsvägen 53
856 31 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.