Sundsvalls kommun är återigen nominerad i White Guide Junior
Sundsvalls kommun är i år nominerad i två kategorier i White Guide Junior: Årets Skolrestaurang och Årets Måltidschef.
Skogsgläntan nominerad till Årets skolrestaurang för femte året i rad
För femte året i rad är Skönsmons skolas restaurang, Skogsgläntan, nominerad till den prestigefyllda utmärkelsen Årets Skolrestaurang. Bland de trettio nominerade skolrestaurangerna, är Skogsgläntan den enda skolrestaurangen norr om Borlänge.
De tre kockarna Anna-Maria Lerstrand, Per Eklund och Zibar Moradi, är stolta över nomineringen och ser det som en bekräftelse på deras engagemang och arbete. Köksansvarige Maria Sundberg känner sig stolt över nomineringen och betonar det hårda arbete som krävs för att utveckla verksamheten.
– Det är en intensiv arbetsinsats som kräver stort engagemang och mycket vilja för att kunna driva verksamhetens utveckling framåt. Det kan vara krävande men när man får positiv återkoppling ger det också en betydande energikick, säger hon.
White Guide Junior beskriver bedömningen i kategorin Årets Skolrestaurang: ”Kärleken till måltiden och förmågan att få ihop helheten är de två viktigaste parametrarna för att lyckas i denna kategori. I vår bedömning har vi också vägt in näring, säkerhet, måltidsmiljö, hållbarhetsarbete och pedagogiskt samarbete.”.
Som besökare lägger man märke till arbetet som lagts på helhetskänslan och måltidsmiljön inne i skolrestaurangen. Restaurangen har en inbjudande interiör med gröna toner, bilder på en björkskog på väggarna och ljuddämpare i form av löv hängandes i taket. De erbjuder också olika utställningar med varierande innehåll som berikar besöket.
Eleverna betygsätter maten efter varje måltid och i regel får Skogsgläntans mat mycket bra betyg.
Den som vill se mer av det Skogsgläntan presenterar kan följa dem på instagram: @rest_skogsglantan.
Eva är nominerad som Årets Måltidschef
I kategorin Årets Måltidschef, är Eva Nordberg nominerad för fjärde gången. Hon arbetar som avdelningschef på Sundsvalls mat och måltider och vann 2018 priset för samma kategori. I år är hon nominerad igen. Kategorin bedöms bland annat utifrån förmågan att ha tydliga mål med fokus på maten och måltiderna och inte minst matlagarna och matgästerna.
– Jag är mycket glad över nomineringen, som jag ser som ett kvitto på att vi tillsammans i Sundsvalls kommun arbetar hårt med att utveckla de offentliga måltiderna. Det vi gör idag gör skillnad både nu och i framtiden, både för hälsan och klimatet. Jag är stolt över att få arbeta tillsammans med yrkesskickliga medarbetare som dagligen fixar schysst mat till kommunens unga och äldre, säger Eva Nordberg.
White Guide Junior beskriver att Årets Måltidschef ska ”ha förmågan att vara visionär med tydliga mål men också vara praktiskt sinnad så att du kan redogöra för hur målen ska nås.”.
White Guide Junior lyfter fram maten inom skolor
White Guide Junior är en skolmatsguide som lyfter fram skolor och deras kulinariska prestationer. Genom guiden och tävlingen som anordnas varje år, vill White Guide Junior höja kvalitén på den offentliga gastronomin. Personligt engagemang, kreativitet, hållbarhet och näringsrikhet är några ledord för bedömningarna. Guiden riktar sig till bland annat pedagoger, rektorer, enhetschefer samt nyfikna föräldrar och anhöriga.
Årets prisutdelning sker den 31 oktober i Lund.
Senast ändrad: , klockan