Samarbete kring utbildning ska säkra kompetensförsörjningen inom vården
En kombinationsutbildning inom omvårdnad ska säkra upp att Sundsvall har resurser för att hantera morgondagens omvårdnadsbehov.
Utbildningen är uppdelad på viss del språkinlärning (för de som behöver det), omvårdnadsteori och praktiskt lärande ute på någon av verksamheterna inom vården.
Sexton av utbildningens totalt arton elever är utlandsfödda, är inskrivna på Arbetsmarknadstorget och har en tid av arbetslöshet bakom sig.
Handledarna som finns på plats har god kontakt med eleverna och tar sig tid att finnas med i det dagliga lärandet. Även cheferna inom vård- och omsorg lägger ner själ och hjärta och engagerar sig för att få eleverna, som man hoppas är deras blivande kollegor, att känna sig välkomna och inkluderade på sin nya arbetsplats.
På bilden ser ni två av cheferna, Carin Lovén (till vänster) och Pernilla Brandström (till höger) på Solhaga äldreboende i Haga, där tre av eleverna gör sin praktik. De visar några av de digitala hjälpmedel de arbetar med för att de äldre ska få en finare vardag. De ser möjligheterna i det nya samarbetet. Samtidigt som de bidrar med utveckling för personerna som studerar och vill lära sig vårdyrket så ger dessa extra resurspersoner också möjlighet att ge de äldre en guldkant.
– Allt man kan göra för att de äldre ska få det ännu bättre vill man göra, säger Carin.
Vi önskar lycka till – till samtliga elever, lärare, handledare och chefer.
Läs mer på:
Senast ändrad: , klockan