Vi är stolta över kvinnorna i vår organisation – men vi behöver bli fler
Sundsvalls kommuns alla medarbetare – kvinnor som män – gör skillnad varje dag. De utbildar ditt barn när du är på jobbet, de tar hand om din förälder när denne behöver omvårdnad – och de ser till att vägar är framkomliga och parker iordningsställda. Och de erbjuder mängder av kultur och fritidsupplevelser.
Sundsvalls kommun tillhör Sveriges 20 folkrikaste kommuner – och vi kommer att växa ytterligare. Varje dag gör våra tusentals medarbetare skillnad för välfärden – dag och natt. Men vi behöver bli fler.
– Att vi dessutom erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och kompetensutveckling genom olika utbildningar och vill se fler kvinnliga chefer. Det ger goda möjligheter till utveckling i koncernen, säger Karin Rystedt, HR-direktör på Sundsvalls kommun.
Varje år erbjuder Sundsvalls kommun dessutom samtliga anställda att ansöka till ett så kallat chefsförsörjningsprogram där medarbetaren genomgår en förberedande chefsutbildning bekostad av arbetsgivaren på arbetstid.
– Det ger de antagna medarbetarna nya möjligheter att utvecklas ytterligare och samtidigt få möjlighet att ta ytterligare steg i sin karriär, säger Karin Rystedt.
Oavsett om du söker ett heltidsjobb eller ett kortare vikariat så erbjuder Sundsvalls kommun många möjligheter.
Allra störst är behovet av personal inom vård- och omsorgsförvaltningen. Ett behov som dessutom väntas bli större kommande år.
– Det är ett bekymmer vi delar med samtliga kommuner i Sverige. Vi har en åldrande befolkning där allt fler äldre kommer behöva både boenden och omvårdnad kommande år, säger Karin Rystedt.
Våra medarbetare gör skillnad på riktigt varje dag på jobbet för att sedan komma hem och blicka tillbaka på vad som varit det bästa med jobbdagen. Vi frågade ett par medarbetare vad just det är.
– Det är känslan av att veta att jag har bidragit till en bra dag för en annan person. Den här kicken när man hittat nyckeln till den här personens kommunikation eller självständighet. Det blir “yes-känsla”. Det är väldigt roligt och glädjande, säger en kvinna som arbetar som stödassistent.
– Det är alltid så himla kul att komma till jobbet. Så fort man kommer hit så har man ett helt gäng som är glada att se en och vill kramas. På vilket annat jobb får man ett sånt välkomnande varje dag? Det är också häftigt att få vara med och följa barnens utveckling och lärande från när de börjar hos oss i tre års ålder ända tills de ska börja förskoleklass, säger en förskolelärare.
Senast ändrad: , klockan