Förskollärare till Geijer förskolan

Sista ansökningsdagen: 2021-05-09
Referensnummer: C53042

Om arbetsplatsen

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Nu är det dags att söka nya kollegor till öppningen av vår åttonde hemvist på Geijers förskola.

Det är en nybyggd förskola som ligger belägen i stadsdelen Haga, alldeles bredvid Hagaskolan. Förskolan kommer bestå av åtta hemvister, torg, ateljéer, matsalar och stor härlig utemiljö.

Geijers förskola kommer att vara en demokratisk mötesplats för lärande, glädje och gemenskap där allas delaktighet och inflytande är viktigt. Den pedagogiska tanken grundar sig i läroplanen och är inspirerad av Reggio Emilia filosofin. Grunden för det arbetssättet har redan påbörjats av den förskola som flyttat in. Vi söker efter nya medarbetare som önskar arbeta med oss utifrån vår utbildningsidé.

Vår tro på och respekt för det kompetenta barnet skall speglas i vårt förhållningssätt, i våra miljöer och i vår utbildning. Vi vill ge barnen möjlighet att förstå sin egen betydelse i relationen med andra människor, natur, djur, material och miljöer. Vi vill ge barnen möjlighet att visa sina tankar, känslor och möjlighet till att uttrycka sig med så många språk som möjligt för att vi på så sätt kan försöka förstå och tolka den kunskap och det lärande de tillägnat sig.

Vi använder oss av pedagogisk dokumentation som vi ser som en förutsättning för att göra lärandet synligt och hur en fortsatt utveckling av det ska bli möjligt utifrån barnets egna tankar.

Vi letar efter dig som är engagerad, driven, tycker om utveckling. Vi tänker att du förstår att det kommer krävas samarbete och samverkan, med såväl kollegor som vårdnadshavare, så att förskolans alla möjligheter används på rätt sätt med barnens bästa i fokus. Vi tror också att du, precis som vi ser det kollegiala lärandet som en stor drivkraft i vårt arbete. Vi förstår att du säkert också redan tänkt att en tydlig organisation är a och o för att få ett gott arbetsklimat, och att du är en del av det.

Det roliga kommer att bli att vi tillsammans får möjligheten att skapa en förskola som ska verka för och med barnen.

Hoppas vi väckt din nyfikenhet på att komma och arbeta med oss, för vi är nyfikna på dig!

Arbetsuppgifter

Vi söker en legitimerad förskollärare, som vill vara med och fortsätta utveckla vårt gemensamma pedagogiska arbete. Du ska arbeta för att arbetet sker i enighet med målen i läroplanen samt ansvara för att arbetet genomförs så att barnen ges förutsättningar för utvecklig och lärande.

Som förskollärare ska du utgå från barnens intressen, erfarenheter, behov och åsikter. Du ska ta ett pedagogiskt ansvar för att utveckla verksamheten så att barnen utmanas och stimuleras till att erövra nya färdigheter, erfarenheter och kunskaper. Du ska ansvara för att kontinuerligt och systematiskt dokumentera, följa upp, analysera och utvärdera verksamheten så att den utvecklas i enlighet med läroplanens mål.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad förskollärare, som är väl förtrogen med förskolans uppdrag.

Pedagogisk dokumentation är ett viktigt arbetsverktyg som vi vill att du är förtrogen med.

Det är meriterande med vidareutbildning som matchar vår inriktning mot Reggio Emilia inspiration. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med kommunens kvalitetsindikatorer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi vill att du är tillmötesgående, har ett positivt och professionellt bemötande, samt är flexibel.

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Sundsvall
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Övrigt

Vi söker nu 4st förskollärare, det är 4 tillsvidareanställning på 100%, med tillträde till enligt överenskommelse

Urval och intervjuer sker löpande.

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Sista ansökningsdag är; 2021-05-09

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Jenny Söderberg
Lärarförbundet
Telefon: 070 - 100 08 06

Martina Unger
Rektor
Mobil: 070-1857643