Trainee inom kommunikation till Sundsvalls kommun

Sista ansökningsdagen: 2020-07-31
Referensnummer: C40284

Om arbetsplatsen

Bygg framtiden med oss

Som trainee får du en given roll men möjligheten att se en bredd i yrken, uppdrag och karriärvägar. Det här är en stor möjlighet för dig som är i början av din karriär. På många orter är kommunen den största arbetsgivaren, vilket gör att det kan finnas många karriärvägar att gå när man är anställd. Kommunen är en spännande arbetsplats där du får vara med och jobba för att det ska fungera så bra som möjligt för kommuninvånarna.

Ta chansen att söka som trainee till programmet Trainee Sundsvallsregionen där du får möjlighet att fördjupa dig inom det område du är utbildad, bygga nätverk inför framtiden och få både personlig och professionell utveckling! Som trainee är du med i hetluften och påverkar - på riktigt.

Så, vill du skapa framtidens välfärd tillsammans med oss?

Arbetsuppgifter

Arbetsbeskrivning:

Under 12 månader arbetar du ungefär 80 procent med de arbetsuppgifter som ingår i traineetjänsten, självklart med stöd av en erfaren handledare. Den övriga tiden deltar du tillsammans med de andra traineerna i ett program där du får kunskap om hur en kommun är organiserad och fördjupning i olika områden som är grundpelare i organisationen. Det kan vara exempelvis kommunikation, ekonomi, digitalisering, samhällsbyggnad och näringsliv.

Som trainee inom kommunikation i Sundsvalls kommun kommer du bland annat jobba med att:

• Intern kommunikationskompetens

• Bistå ledningsgrupp med rapporter

• Utveckla bibliotekets mötesplats

Du kommer under din traineetjänst hos oss får du möjlighet att utveckla ditt strategiska kommunikationsstöd för en organisation i förändring. Du får testa att tillsammans med verksamhetens ledningsgrupp formulera en tydlig informationsfunktion, med fokus på kommunikation vid förändringsarbete.

Under två månader hösten 2021 kommer du att ha en så kallad breddningsperiod. Det innebär att du kommer vara trainee i någon av de andra kommunerna som ingår i programmet. Syftet är att du ska få bredare insikt i hur det kan se ut i olika kommuner. Dessutom får du chansen att bygga ett ännu större nätverk inför framtiden.

Du kommer tillsammans med de andra traineerna att få åka till Bryssel under tre dagar för att lära dig mer om hur svenska kommuner kan påverka arbetet inom EU och hur vi påverkas av de beslut som tas där. Hänsyn tas givetvis till hur situationen ser ut med Covid -19 och vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Kvalifikationer

För oss är det viktigaste att du har ett genuint intresse för beskrivna arbetsuppgifter och en vilja att tillsammans med oss göra skillnad för våra kommuninvånare och skapa framtidens välfärd!

Din akademiska examen får dock inte vara äldre än tre år och du ska kunna visa upp ditt examensbevis inför programstart.

Vi söker dig som är intresserad och har ett engagemang i samhällsfrågor och som vill vara med och bidra till framtidens välfärd. Du har förmåga att lyfta blicken för att se och förstå din del och ditt bidrag till helheten och ett större sammanhang. För att trivas och passa i rollen som trainee behöver du ha ett öppet och accepterande förhållningssätt gentemot andra som du möter, eftersom du kommer ställas inför många nya situationer och samverka med många olika grupper. Det är både berikande och utmanande!

Som person drivs du av en vilja att utveckla och stödja dina kollegor, men också av att arbeta med förbättring och utveckling av verksamheten ur ett långsiktigt perspektiv.

Du är trygg i din roll och väl medveten om mål och kvalitetskrav, samt beredd att arbeta aktivt för att säkerställa dessa. Du kan förmedla dina kunskaper och har en god pedagogisk förmåga både när det gäller tal och skrift. Du tycker om att arbeta självständigt och förstår samtidigt vikten av samarbete för att nå riktigt bra resultat. Du är prestigelös i ditt sätt att arbeta och trygg i din roll. Du trivs med tidvis högt tempo, är utvecklingsinriktad och vågar pröva nya arbetssätt, och utvecklas i en organisation med korta deadlines och många parallella kontakter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Sundsvall
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Övrigt

Följande kommuner ingår i Trainee Sundsvallsregionen: Sundsvall, Hudiksvall, Härnösand, Timrå, Ånge och Nordanstig. Traineeprogrammet är för dig som är intresserad av samhällsfrågor och är nyfiken på alla de intressanta uppdrag som finns inom offentlig sektors förvaltningar och bolag.

Din lön under programmet är 25 500 kr i månaden.

Målet är att anställningen som trainee ska övergå till en tillsvidareanställning efter programmet.

Det är viktigt att du skickar in din ansökan digitalt. Inte via e-post eller i pappersformat. Det är för att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och för att möjliggöra god kommunikation med våra sökande.

I och med att du ansöker om denna tjänst lämnar du också ditt samtycke till att Sundsvalls kommun, som samlar in samtliga ansökningar, behandlar dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

https://sundsvall.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/behandling-av-personuppgifter/

Sista ansökningsdag är 2020-07-31

Varmt välkommen med din ansökan!

http://Läs mer: om traineeprogrammet - https://traineesundsvallsregionen.se/

Kontaktpersoner

Helene Swenne
Avdelningschef Sundsvalls stadsbibliotek
Telefon: 060-191822
Epost: helene.swenne@sundsvall.se

Maria Wallner
Samordnare Trainee Sundsvallsregionen
Epost: maria.wallner@sundsvall.se