Trainee inom Landskapsarkitektur och parkskötsel till Sundsvalls kommun

Sista ansökningsdagen: 2019-07-31

Bygg framtiden med oss

När du hör ordet ”kommun”, är din första tanke många intressanta jobb, utvecklingsmöjligheter och karriär? Kanske, kanske inte. Men med flera tusen anställda inom hundratals olika yrken är en kommun en spännande arbetsplats där du får vara med och jobba för att det ska fungera så bra som möjligt för kommuninvånarna. Nu har du chansen att söka som trainee till programmet Trainee Sundsvallsregionen där du får möjlighet att fördjupa dig inom det område du är utbildad, bygga nätverk inför framtiden och få både personlig och professionell utveckling. 

Att arbeta i en kommun är ett av Sveriges viktigaste jobb. Här är du med och påverkar hur en hel kommun ska fungera. Som trainee är du med i hetluften och påverkar - på riktigt.

Att arbeta i en kommun innebär att du har många kollegor. På många orter är det den största arbetsgivaren, vilket gör att det finns många karriärvägar att gå. Känner du att så småningom skulle vilja testa på något annat kan du med andra ord byta jobb utan att byta arbetsgivare.

Vi söker dig som har förmågan att agera när andra tvekar, och på egen hand söka upp nya utmaningar inom givna ramar. Vi söker dig som är entusiastisk och positiv, även i tuffa situationer och att du snabbt kan anpassa dig till nya omständigheter. Vi söker dig som vill skapa framtidens välfärd tillsammans med oss.

Målet är att anställningen som trainee ska övergå till en tillsvidareanställning efter programmet.

Arbetsbeskrivning

Under 12 månader arbetar du ungefär 80 procent med de arbetsuppgifter som ingår i traineetjänsten, självklart med stöd av en erfaren handledare. Den övriga tiden deltar du tillsammans med de andra traineerna i ett program där du får kunskap om hur en kommun är organiserad och fördjupning i olika områden som är grundpelare i organisationen. Det kan vara exempelvis kommunikation, ekonomi, digitalisering, samhällsbyggnad och näringsliv.

Som trainee inom Landskapsarkitektur och parkskötsel i Sundsvalls kommun kommer du bland annat jobba med

  • långsiktig planering för framtida utveckling av parker
  • gestaltning och utveckling av kommunens parker och lekplatser
  • program för naturvårdande insatser, planterings- och skötselåtgärder.

Du kommer under din traineetjänst att delta i arbetet med planering, utformning och genomförande av anläggningsprojekt från idé till verklighet.

Under två månader hösten 2020 kommer du att ha en så kallad breddningsperiod. Det innebär att du kommer vara trainee i någon av de andra kommunerna som ingår i programmet. Det är för att du ska få än större insikt i hur det kan se ut i olika kommuner. Dessutom får du chansen att bygga ett ännu större nätverk inför framtiden. Du kommer tillsammans med de andra traineerna få åka till Bryssel under tre dagar för att lära dig mer om hur svenska kommuner kan påverka arbetet inom EU och hur vi påverkas av alla beslut som tas där.

Kvalifikationer

För den här tjänsten krävs ingen tidigare arbetslivserfarenhet, utan kravet är att du har en examen som Landskapsarkitekt eller Landskapsingenjör eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Examen får inte vara äldre än tre år och du ska kunna visa upp ditt examensbevis inför programstart.

Du behöver vara intresserad och ha ett engagemang för att skapa framtidens välfärd tillsammans med oss. Att du har förmågan att lyfta blicken för att se och förstå din del och ditt bidrag till helheten och ett större sammanhang. För att trivas och passa i rollen som trainee behöver du ha ett öppet och accepterande förhållningssätt gentemot andra som du möter, eftersom du kommer ställas inför många nya situationer och samverka med många olika grupper. Det är både berikande och utmanande!

För att passa och trivas i rollen som Landskapstrainee behöver du ha:

  • Nyfikenhet. Med det menar vi att du söker svar för att förstå de uppgifter du ställs inför för att hitta goda lösningar
  • God samarbetsförmåga, för att mycket av vårt arbete är baserat på breda samarbeten inom kommunen och i dialog med medborgarna.
  • Förmåga att arbeta självständigt. Det innebär att du tar ansvar för de arbetsuppgifter du får och planerar ditt arbete inom givna ramar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Allmän visstidsanställning på heltid, 9 januari 2020 – 31 december 2020.

Ansök senast 2019-07-31.

Kontaktperson

Cecilia Andersson, Stadsträdgårdsmästare, 060-19 16 72, 070-345 32 53.

Maria Wallner, Samordnare Trainee Sundsvallsregionen, 060-19 13 68.

Övrigt

Följande kommuner ingår i Trainee Sundsvallsregionen: Sundsvall, Hudiksvall, Härnösand, Timrå, Ånge och Nordanstig. Traineeprogrammet är för dig som är intresserad av samhällsfrågor och är nyfiken på alla de intressanta uppdrag som finns inom offentlig sektors förvaltningar och bolag.

Din lön under programmet är 25 000 kr i månaden.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö.

Det är viktigt att du skickar in din ansökan digitalt. Inte via e-post eller i pappersformat. Det är för att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och för att möjliggöra god kommunikation med våra sökande. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Läs mer om traineeprogrammet - klicka här!