Miljöinspektörer/handläggare till Miljökontoret, Sundsvalls kommun

Sista ansökningsdagen: 2019-02-25

Sundsvall växer och vi står inför många spännande utmaningar. Sundsvalls kommun utsågs till Sveriges friluftskommun 2018 och bjuder även på ett rikt stadsliv. Ta möjligheten att bli en del av Miljökontoret, sök jobbet som miljöinspektör/handläggare.

Miljökontoret är en egen förvaltning under miljönämnden med ca 35 anställda. Ansvar och beslut ligger på handläggarnivå. Hos oss på miljökontoret i Sundsvall finns ett stort engagemang för uppdragen och för att skapa nytta och värde. Här finns det stora möjligheter för dig att bidra både till din egen och till kontorets fortsatta utveckling. 

Uppdraget  

Vi har behov av att förstärka bland annat inom följande områden:

  • miljöskydd
  • hälsoskydd
  • tillsyn och prövning av enskilda avlopp.

Tjänsterna är både till tillsvidare- och visstidsanställningar. Visstidsanställningarna är till och med 2019-12-31 med möjlighet till förlängning. Tjänsterna är på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Sundsvalls kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare genom möjligheter till utveckling och fortbildning inom yrkesrollen, aktivt medarbetaransvar samt förmånligt utbud av friskvårdsaktiviteter.  

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Din profil

Du har en relevant akademisk utbildning inom miljö- och hälsoskydd från högskola eller universitet. Vi söker dig som har några års aktuell erfarenhet av arbete med miljöfrågor. Det kan vara såväl inom kommun eller länsstyrelse som vid privat företag.

Du är tydlig i din kommunikation och har en mycket god samarbetsförmåga. Du tar ansvar för din uppgift och arbetar på tills dina arbetsuppgifter är slutförda. Du har förmågan att prioritera arbetsuppgifter och göra korrekta avvägningar i ditt arbete. De dokument du producerar håller en god språklig kvalitet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten kräver B-körkort och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket.

Fackliga företrädare

Anna Hed Gidlund, Saco, tfn 060-19 23 72

Magnus Hahne, Vision, tfn 060-19 11 88

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jenny Johansson, biträdande miljöchef, tfn 060-19 11 87 eller Olivia Hemmingsson, HR-konsult, tfn 060-19 17 69.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Tjänsten söker du via länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag är 2019-02-25.