Trygga Sundsvall

Det är en mänsklig rättighet att känna sig trygg oavsett vem man är och var man är.

 

Intersektionellt kalejdoskop

Foto: Illustration

Två gånger per år, en på våren och en på hösten, arrangerar vi trygghetsdagar. De är till för deltagarna i trygghetsgrupperna ska få träffas för att utbyta erfarenheter, fylla på kunskap och knyta kontakter.

Tid: 10 april 2019 kl 13.00-16.00
Plats: Quality Hotel, Tunnbindaren

Program

  • Inledning – kort information
  • Presentation av områdespoliserna Emma och Micke
  • Trygghetsundersökning 2018 – resultat
  • Lupp 2018 – resultat
  • Ungdomspanel
  • Avslutning

Den här trygghetsdagen får vi möta våra nya områdespoliser, Emma och Micke, som har börjat sitt arbete i centrala Sundsvall. Dessutom kommer vi att få resultat från inte mindre än två undersökningar som gjordes i höstas. Den ena är den trygghetsundersökning som kommunen och polisen har gjort med ojämna mellanrum sedan 2002. Den andra är Lupp (lokal uppföljning av ungdomspolitiken) som görs var tredje år med elever i årskurs 8 i grundskolan och år 2 i gymnasiet. Luppen kan man dessutom få på områdesnivå och det är där vi lägger fokus den här gången.

Den sista punkten på programmet är både spännande och unik. Vi har en ungdomspanel till vårt förfogande! Det är en handfull unga personer i åldrarna 13-25 år som ställer upp och berättar för oss, som inte är unga längre, hur det är att vara ung idag. Hur tänker unga när det gäller trygghet och säkerhet? Hur spelar normer in i hur unga mår och känner att de kan utvecklas? Hur hänger trygghet och normer ihop för den som är ung idag?

Vad är du nyfiken på? Vilken fråga vill du ställa till ungdomspanelen? Bilden på det intersektionella kalejdoskopet hoppas jag kan inspirera er.

Senast den 24 mars behöver jag ha din fråga för att vi ska hinna förbereda oss på ett bra sätt.

Anmäl dig till Trygghetsdagen senast 1 april!

Tyvärr så har anmälningstiden gått ut! Vill du göra en efteranmälan ta kontakt med Helen Otterström helen.otterstrom@sundsvall.se

Tillsammans gör vi Sundsvall tryggare

Det är en mänsklig rättighet att känna sig trygg oavsett vem man är och var man är. Därför gör vi en rad olika saker för att öka tryggheten i vår kommun. Vi har delat in kommunen i 14 områden där varje område har sin egen trygghetsgrupp. Med i grupperna är bland annat poliser, anställda på fritidsgårdar, rektorer, fastighetsägare, företagare och föreningar. Trygghetsgruppernas arbete handlar om allt från att konkret komma med förslag på förändringar i miljön, till att vara på plats i olika delar av kommunen och möta och diskutera med människor.

Grannsamverkan, levande mötesplatser och bygga nätverk är självklara inslag. Trygghetsgrupperna bjuder också in till trygghetsvandringar för att kartlägga tryggheten i sina områden.

Idén med Trygga Sundsvall är att samverka och med engagemang få fler att känna sig delaktiga. I grunden handlar det om att involvera människor i deras vardag. Bara att lära känna och förstå varandra lite bättre gör stor skillnad.
tryggasundsvall_folder
Tigrinja-trygga-sundsvall
Sorani-trygga-sundsvall
Somaliska-trygga-sundsvall
Ryska-trygga-sundsvall
Persiska-Dari-trygga-sundsvall
Finska-trygga-sundsvall
Engelska-trygga-sundsvall
Arabiska-trygga-Sundsvall

Trygghetsrådet och folkhälsorådet är avvecklat enligt beslut i kommunfullmäktige 2017-05-24. Ett nytt råd för social hållbarhetsfrågor kommer att inrättas med start 2018. Läs protokollet

Kontakt
Elisabeth Orre
070 210 79 22

Nacksta Handlingsplan 2016

Handlingsplan Nacksta 2017

Kontakt
Roger Norrman
Telefon: 070 214 39 75

Skönsberg Handlingsplan 2016

Handlingsplan Skönsberg 2017

skönsberg

Foto: Sundsvalls kommun

Ett projekt som leds av kultur- och fritidsförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen, Sundsvalls kommun. Samarbetspartner är Mitthem, Skönsbergs trygghetsgrupp, Junis (IOGT_NTO), Granlo BK mfl.
brobyggarna-projektbeskrivningskonsbergs

brobyggarna-vill-du-vara-en-del-i-ett-aktivt-skonsberg

Mer information finns på: facebook Skönsbergs Brobyggarprojekt

Kontakt

Helen Otterström Trygghetssamordnare

060-19 15 44

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.