Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är något för dig som är intresserad av ekonomi, juridik eller samhällsvetenskap.

Hos oss på Ekonomiprogrammet, Sundsvalls största Ekonomiprogram, utvecklar du dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. 

Det är ett högskoleförberedande program med många möjligheter att läsa vidare och under din gymnasietid väljer du någon av inriktningarna Ekonomi och Juridik.

Vi är mycket framgångsrika på att lära våra elever att driva egna företag, inom Ung Företagsamhet, vilket alla får chansen att prova på under skoltiden. Studier hos oss ger dig även möjlighet till internationella utbyten och många nya vänner. Oavsett vad du vill göra i framtiden så kommer du att ha stor nytta av kunskaperna från utbildningen, både privat och på jobbet.

NIU och LIU går utmärkt att kombinera med studier på ekonomiprogrammet. Faktum är att det är det mest populära valet för NIU – och LIU-elever.

Välkommen till oss på Sundsvalls Gymnasium – skolan med flest valmöjligheter!


Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program med lokaler på Hedbergska skolan.

Framtida yrken och studieområden

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att läsa vidare till bland annat jurist, civilekonom, advokat, polis eller mäklare på högskola eller universitet.

Behörighet

För att vara behörig till Ekonomiprogrammet krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik samt i minst nio av grundskolans övriga ämnen. Samhällskunskap, historia, religion och geografi måste vara bland de godkända ämnena.

Ekonomi

Tycker du att företagande låter lockande ska du välja inriktningen Ekonomi. Här lär du dig om entreprenörskap och företagande. Du läser företagsekonomi som ger dig kunskaper i bland annat kalkylering, redovisning och marknadsföring. Du får ofta arbeta med uppgifter som ligger nära det verkliga arbetslivet på olika sätt.

Juridik

Inriktningen Juridik ger dig kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle. Du får utveckla din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Kontakt

Susanna Jansson Programsamordanre

060-19 24 21

Maria Hellström Administratör

060-19 26 39

Mats Nilsson Studie- och yrkesvägledare

060-19 28 34

Annelie Norberg Skolsköterska

060-19 24 13

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.