College

College är ett regionalt utbildningsnätverk som erbjuder branschanpassade utbildningar.

På Sundsvalls gymnasium, Västermalm finns tre utbildningar med Collegecertifiering. Det är en kvalitetsstämpel som ska ge dig bättre möjligheter till anställning efter avslutade studier.

Utbildning efter arbetsmarknadens behov och krav.

Collegecertifierade utbildningar anpassas efter de behov som finns hos arbetsgivarna och på arbetsmarknaden. College i Sverige är alltså annorlunda än det amerikanska skolsystemets collegeutbildning.

En modern utbildning

Du som elev får en modern utbildning som är anpassad efter arbetsmarknadens behov och krav. Samtidigt har du möjlighet att skräddarsy din utbildning utifrån egna behov, intressen och förutsättningar. Collegeutbildningen ger även en god grund för vidare studier.

College Södra Norrland

Tanken med college är att minst tre kommuner ska samverka. I dag är det Härnösand, Ånge, Timrå och Sundsvalls kommun som samarbetar i flera utbildningar, företag och organisationer. Det första året läser du på din hemort och det andra året får du välja inriktning. De fyra orterna erbjuder olika inriktningar och du som elev kan välja vilken ort och inriktning du vill.

Genom en branschanpassad utbildning med praktik (APU/APL) och nära samarbete med företag och yrkesliv ger det dig som elev goda chanser till sommarjobb och extrajobb under studietiden och till karriärmöjligheter i framtiden.

Vård- och omsorgscollege

Utbildningar för arbete inom sjukvård, äldreomsorg, omvårdnad, socialt arbete med mera.
Läs mera om vård- och omsorgscollage

Teknikcollege

Utbildningar för arbete inom till exempel industri och teknik.

Läs mera om teknikcollage

 

Kontakt

Hedbergska exteriör

Reception Hedbergska

060-19 24 10

Skolhusallén 6
852 37 Sundsvall
Fax: 060-17 33 25

Exteriör Västermalm

Reception Västermalm

060-19 17 00

Universitetsallén 17
852 34 Sundsvall
Fax: 060-17 54 26

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.