Sporthallen

Sporthallen i Sundsvall

Sporthallen är en idrottsanläggning i centrala Sundsvall. Här anordnar många föreningar träningar, turneringar och tävlingar i olika idrotter.

Här finns möjlighet till arenasporter som basket, handboll, innebandy och roller derby, samt både inomhus- och utomhusbad i angränsande Himlabadet. I anläggningen finns även ett antal kraftsportföreningar representerade. Dagtid har Västermalms gymnasium och idrottsutbildningen NIU verksamhet i hallarna. Arenan är också lämplig för konserter med en publik på upp till 2500 personer eller för mindre mässor.

 

Covid-19 – Här kan du läsa vad som gäller vid de kommunala idrottsanläggningarna

Covid-19 lagen

I enlighet med covid-19 lagen, med minst 10 kvadratmeter av tillgänglig yta per person, har vi anpassat hur många besökare som får vistas i våra lokaler. Maxantalet finns skyltat vid respektive entré samt på anläggningens hemsida på sundsvall.se. Det är föreningens ansvar att anpassa sin verksamhet till covid-19 lagen.

Här hittar du max antal personer som gäller  i våra anläggningar

Utomhusaktivitet

Till föreningar och allmänhet som vill vara fysiskt aktiva hänvisar vi till kommunens utomhusanläggningar såsom utomhusgym, motionsspår och andra utomhusanläggningar. Du hittar mer information om dessa anläggningar under Uppleva och göra.
Det är viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens råd även utomhus, vilket innebär att inte skapa större grupper och helst umgås inom en nära krets.

Tillsammans tar vi ansvar för att stoppa smittspridningen.

Var kan jag läsa mer om hur Sundsvalls kommun hanterar coronaviruset Covid-19?

På kommunens hemsida, www.sundsvall.se, kan du följa hur Sundsvalls kommun hanterar Coronaviruset Covid-19. Där uppdateras information så fort något ändras gällande kommunens och myndigheternas rekommendationer.

Ordinarie öppettider:

Måndag – torsdag 07.00-23.00
Fredag 07.00-22.00
Lördag 07.00-18.00
Söndag 08.00-18.00

Här arrangeras även evenemang, mässor och konserter. Vill du få information eller boka ett evenemang kontakta:
Hasse Bergqvist
Telefon 070-690 10 11

Hemmaplan för Sundsvall IBF, IBK Sundsvall, Ankarsvik och Sundsvall demolition rollers. Här tränar även Bergsåkers Badminton.

  • Hallen är 21×42 meter.
  • Läktaren rymmer cirka 1000 sittande och upptill 2500 stående publik.
  • VIP-rum finns för uthyrning.

Här tränar bland annat BBK Sundsvall, KFUM Sundsvall, Sundsvalls handbollsklubb (ungdom) och Stenstans Volleybollklubb.

  • Hallen är 18×36 meter.
  • Läktaren rymmer cirka 300 sittande.

Här tränar Ortvikens Pingisklubb och Pingisklubben i Sundsvall.

  • Hallen är 13×26 meter.
  • Ingen läktare.

Kontakt

Sporthallen Tekniker

070-372 15 40

Universitetsallén 11
852 34 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.