Matfors servicehus

matfors servicehus, rött tegelhus med grönytor runt.

Matfors Servicehus ligger två mil väst om Sundsvall, mitt i natursköna Matfors.

Bor du här så har du nära till Hälsocentral, folktandvård och apotek, frisör, affärer, bank, restauranger, bibliotek samt bad- och sporthall. Det finns goda bussförbindelser till Sundsvall.

Huset innehåller 66 lägenheter fördelade på 3 våningsplan, alla lägenheter har uteplats eller balkong. I huset finns även fotvård, café, en lunchrestaurang som har öppet på vardagar.

Vårt mål

Vi vill göra det goda livet möjligt för dig genom att vi ser dig som den du är med dina individuella behov.  Vi vill att du ska känna dig delaktig i utformandet av den hjälp du får och att du lever ett så självständigt liv som möjligt. Det gör vi genom att ge dig möjlighet att bibehålla eller återfå kroppens normala funktioner så långt det är möjligt.

Målet är att ge omvårdnad av den bästa kvalitén så att du känner trygghet, trivsel och får livskvalitet. Vi jobbar för att du ska känna glädje och ha något att se fram emot varje dag. Du ska få ett respektfullt bemötande med engagemang och ödmjukhet.

Så jobbar vi för att nå målet

Redan innan du flyttar in så erbjuder vi dig ett hembesök av din blivande kontaktperson samt vår sjuksköterska. Allt för att inflyttningen ska bli så trygg och naturlig som möjligt. När du flyttat in så erbjuds en halv dag med din kontaktperson för att visa dig runt i huset och så att ni kan lära känna varandra.

Kontaktpersonens roll är att ha en extra omsorg om dig när det gäller den personliga omvårdnaden, dina övriga behov samt kontakt med dina anhöriga. Tillsammans med din kontaktperson så planerar ni sedan hur du vill ha dina beviljade insatser utförda. Vill du ha en anhörig med vid det tillfället så går det naturligtvis alldeles utmärkt.

Matfors Servicehus har även ett boenderåd med representanter från våra gäster, frivillig- och pensionärsorganisationer, kyrkan, anhöriga och personal. Här tas våra gästers önskningar och behov upp.

Aktiviteter och utevistelser

Vi vill att du ska leva att gott liv här på Matfors Servicehus och för många innebär det att få göra någonting som känns meningsfullt och ger skaparglädje. Vi erbjuder därför verksamhet i form av bingo, pratstunder, läsecirklar, sång och gymnastik med mera.

Vi har även aktiviteter utomhus som till exempel grillning, frågeslinga och allsång. Huset har även ett café som är öppet på vardagarna. Varje år arrangerar vi en restaurangafton som brukar vara mycket populär. Vi brukar uppmärksamma alla högtider lite särskilt och det kan märkas genom att vi har någon form av underhållning och god förtäring.

Det finns också möjlighet att låna caféet vid fester och högtidsdagar. Vi hissar gärna flaggan i topp på vår vackra innergård för att uppmärksamma din födelsedag om du så önskar. Matfors Servicehus har en fin innergård med träd och buskar som inbjuder till utevistelse. Det finns flera uteplatser samt ett lusthus och en pergola.

Beviljade aktiviteter i ditt bistånd planeras efter ditt önskemål och vi försöker alltid tillgodose dessa så långt vi bara kan.

Kontakt med anhöriga

Anhöriga är alltid välkomna och vi strävar att ha en bra kontakt med dem. Tillsammans med dig så utformar vi hur du vill att kontakten med dina anhöriga ska vara. Till exempel så arrangerar vi årligen en restaurangafton där dina anhöriga är välkomna att delta om du så önskar.

Matfors Servicehus har trivsamma ettor och tvåor som besiktas och renoveras vid behov innan inflyttning. Alla lägenheter har balkong eller uteplats med morgon- eller kvällssol. Det finns två hissar i huset samt förråd i källaren till varje lägenhet. Det finns samlingsplatser på varje våningsplan och på bottenvåningen ett större dagrum med en TV som ofta blir den naturliga samlingsplatsen för de boende.

Vi har en gemensam stor tvättstuga i entréplan som kan bokas från klockan 16.00 på vardagar samt på helger. Dagtid under vardagar finns personal som arbetar i tvättstugan med att sköta om de boendes tvätt enligt bistånd.

Vad ingår

Bor du hos oss så möblerar du själv din lägenhet efter eget tycke och smak med de möbler som du trivs bäst med.

Du väljer själv om du vill laga din egen mat och äta i din lägenhet eller i vår restaurang. I vår restaurang “Va´Gott” serveras hemlagad husmanskost måndag till fredag, klockan 11.30-14.00.

Det finns alltid två rätter att välja på samt en stor salladsbuffé. Restaurangen är även öppen för pensionärer som bor i ordinärt boende. Du har även möjlighet till matdistribution enligt bistånd alla dagar, det innebär att personalen kommer hem till dig med matlådor som restaurangen lagat. Vilken sorts mat du vill ha i matlådorna väljer du veckan innan, enligt den aktuella matsedeln.

Individuella behov

Vi har personal som är utbildad i kostfrågor och vi kan genom vår restaurang “Va´Gott” ordna med anpassad kost vid behov. Du väljer själv om du vill äta i restaurangen eller i din lägenhet.

Matfors Servicehus består av en engagerad och välutbildad personalstyrka som har mycket goda kunskaper inom äldreomsorg. De är indelade i tre olika arbetslag. På dagtid under vardagar är huset bemannat med ett 20-tal undersköterskor och vårdbiträden som gör sitt yttersta för att du ska ha en bra dag. På kvällarna är det 7 och på nätterna 2 som tjänstgör.

Flera av våra medarbetare har spetskompetens inom många områden såsom demens, palliativ vård, kost och rehabilitering/aktivering för att nämna några. Det finns även tre sjuksköterskor som arbetar i huset. Vi har även ett team bestående av sjukgymnast och arbetsterapeut som är knutet till servicehuset och de besöker oss regelbundet.

Hälso- och sjukvård

I huset finns tre sjuksköterskor på dagtid och vi har ett gott samarbete med vårdcentral där vi har en egen äldrevårdsläkare som gör hembesök vid behov. Denna närhet gör att vi snabbt kan fånga in förändringar i ditt hälsotillstånd och hjälpa dig på bästa sätt. Vi samarbetar även med sjukgymnast och arbetsterapeut som besöker boendet regelbundet. På kvällar och helger finns konsultsköterskor att tillgå.

Kontakt

Matfors servicehus, enhetschef

060-19 28 12, 070-190 95 56

Matfors servicehus, sjuksköterska

060-19 28 06, 060-19 28 08, 060-19 28 30

Matfors servicehus

060-200 23

Skölevägen 15
864 31 Matfors

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.