Nu invigs Njurunda resecentrum

Måndagen den 13 december kl 08.00 inviger vi Njurunda resecentrum och det vill Trafikverket, Sundsvalls kommun, Din Tur och X-trafik fira. Vi bjuder in media till att vara på plats på invigningen.

-  Äntligen står Njurunda resecentrum klart. Njurundaborna får bättre möjligheter att resa smidigt och hållbart med flera med trafikslag samlade på samma plats, säger Anders Hedenius (S), ordförande Stadsbyggnadsnämnden.

- Vi är glada för att vi nu är i mål med en för kommunen angelägen satsning. Utbyggnaden på Ostkustbanan med två nya spår i 2,5 kilometer och en ny plattform är viktiga förutsättningar för ett nytt resecentrum i Njurundabommen som bidrar till smidigare och hållbara resor, säger Ingela Öhrling, samhällsplanerare, Trafikverket.

-  Det har länge varit klart att tågen från Gävleborg ska stanna på den nya stationen och det är så roligt att dagen för invigning är här. Detta är bra för klimatet och miljön, för arbetsmarknaden och inte minst för alla dem som får närmare till tåget, säger Fredrik Åberg Jönsson (V), regionråd och ordförande i hållbarhetsnämnden.

Vi bjuder på glögg, pepparkakor och lussebullar samt vårt alldeles egna luciatåg. Representanter från respektive organisation finns på plats för frågor.

  

Information om projektet

Njurunda resecentrum samlar flera trafikslag på samma plats och förbättrar möjligheterna för Njurundaborna att resa smidigt och hållbart. Restiderna med kollektivtrafiken förkortas avsevärt, vilket också ger regionala nyttor. Restiden med buss från Njurundabommen till Sundsvall C tar 25 minuter. Med tåget kommer det att ta 16 minuter till Sundsvalls centralstation. När dubbelspåret Dingersjö – Sundsvall är klart kommer restiden förkortas ytterligare till att ta 6 minuter. Njurundaborna kommer att kunna kliva på tåg som går söderut direkt istället för att åka till Sundsvall centralstation och vända tillbaka söderut igen

Presskontakt

Linnea Lång, kommunikatör, Gatuavdelningen Sundsvalls kommun
073-271 32 09 linnea.lang@sundsvall.se

Josefine Hagljung, kommunikatör, Gatuavdelningen Sundsvalls kommun
070-597 01 06, josefine.hagljung@sundsvall.se

Marie Lundqvist kommunikatör, Trafikverket
076-800 12 00 marie.lundqvist@trafikverket.se  

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.