Fem familjer testar framtidens resande- nu har projektet startat

Familjerna har tillgång till elcykel, ellådcykel samt busskort under en tremånadersperiod och ska testa på det vardagliga livet utan bil. Projektet startade 1 september och ska inspirera till ett mer hållbart resande.

- Våra förhoppningar är att familjerna ska se fördelarna med att låta bilen stå och istället ta sig fram på andra sätt, säger Angelica Lindqvist projektledare Sundsvalls kommun.

Projektet handlar om att samla in kunskaper och insikter om hur det är leva bilfritt. Redan nu ser familjerna fördelarna med att använda cykeln i större utsträckning än bilen.

- Vi tror att framtidens resande kommer att se annorlunda ut och att alla inte äger sin egen bil. När man behöver en bil sker det via olika delningstjänster så som en bilpool eller liknande. Vi behöver forma en stad där den privata bilen inte är lika självklar som idag, berättar Angelica Lindqvist.

Redan en månad in i projektet har familjerna uttryckt flera insikter och kunskaper. En elcykel gör det smidigare att ta sig fram utan nästan någon ansträngning. En av testafamiljerna har beslutat sig för at se över sin bil situation och troligtvis investera i en elcykel. Vid längre resor tänker sig familjen att de kan hyra eller låna bil utifrån behovet.

 

Kontakt

Angelica Lindqvist projektledare.
070-217 32 59, angelica.lindqvist@sundsvall.se

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.