Vuxenutbildning Sundsvall beviljas 5 av 6 sökta Yrkeshögskoleutbildningar

I stenhård rikstäckande konkurrens, med 35 procent fler ansökningar till Yrkeshögskolemyndigheten än de senaste två åren, fick Yrkeshögskolan Mitt (YH Mitt) den 19 januari beskedet att de beviljas 5 av 6 sökta Yrkeshögskoleutbildningar, varav en helt ny utbildning som utarbetats i nära samarbete med arbetslivet, Arbetsmiljöingenjör.

YH Mitt beviljades också att återigen få starta utbildningarna Paralegal, Säkerhetssamordnare, Medicinsk sekreterare och Specialistundersköterska inom barnsjukvård. Tillsammans med redan pågående utbildningar innebär detta att  YH Mitt har 7 sökbara utbildningar, vilket är fler än någon gång tidigare.

– Det här är självklart otroligt roligt för oss, men också för berörda företag/organisationer som engagerat sig i våra ansökningar och som nu får den kompetens de behöver för att utveckla sina verksamheter. Platserna vi har, på de utbildningar vi erbjudit sedan tidigare, är eftertraktade. Jag tror att även den nya utbildningen, arbetsmiljöingenjör, kommer att bli lika populär och jag ser fram emot många sökande. Det känns extra bra att vi fått så många ansökningar beviljade med tanke på alla varsel som lagts i regionen under 2020 och som lett till att behovet av yrkesväxling är stort, säger Tove Palin rektor vid Yrkeshögskolan Mitt, Vuxenutbildningen, Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF).

Utöver de nu 5 beviljade utbildningarna fortsätter Yrkeshögskolan Mitt med utbildningarna Specialistundersköterska inom akutsjukvård och Redovisningsekonom med lönekompetens.

Ansökan till samtliga utbildningar öppnar inom kort, och mer information kring Yrkeshögskolan Mitt finns på https://sundsvall.se/utbildning-och-forskola/yrkeshogskolan-mitt/


För mer information

Tove Palin, Rektor, Yrkeshögskolan Mitt, Vuxenutbildningen, Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF), telefon 072-143 64 38, e-post tove.palin@sundsvall.se 

Kerstin Nordensson, Skolchef Vuxenutbildningen, Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF), telefon 070-572 59 40, e-post kerstin.nordensson@sundsvall.se

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.