Matförgiftning

Matförgiftning yttrar sig ofta som diarre, ont i magen och kräkningar. Men det finns också  andra infektioner som kan ge liknande symptom.

Det kan ta från en halvtimme upp till flera dagar efter det att man ätit maten innan symptomen kommer.

De vanligaste orsakerna till matförgiftningar är att bakterier har kunnat tillväxa i maten; vissa bakterier kan ge infektioner, andra bildar gift som vållar problem. Virus som ger vinterkräksjuka eller hepatit kan också spridas med mat.

Det är viktigt att du anmäler en misstänkt matförgiftning, så att vi kan försöka se till att ingen annan drabbas av samma orsak. Använd e-tjänsten här nedan.

Kontakt

Miljökontoret

060-19 11 90

Sundsvalls kommun
851 85 Sundsvall

Öppettider

1/1 - 8/5, 08:00 - 11:30, 13:00 - 15:30
11/5 - 11/9, 08:00 - 11:30, 13:00 - 15:00
14/9 - 31/12, 08:00 - 11:30, 13:00 - 15:30

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.