Nytt samverkansavtal undertecknat mellan Sundsvalls kommun och Mittuniversitetet

På måndagen förlängdes det samarbetsavtal som Sundsvalls kommun har haft med Mittuniversitetet sedan 2015.

På måndagen förlängdes det samarbetsavtal som Sundsvalls kommun har haft med Mittuniversitetet sedan 2015.

Från vänster: Jonas Walker, kommundirektör, Anders Fällström, rektor vid Mittuniversitetet och Bodil Hansson, (S), ordförande i kommunstyrelsen. Foto: Conny Pedersén

Samarbetet mellan Sundsvalls kommun och Mittuniversitetet har genom åren varit både viktigt och framgångsrikt. Under det senaste året har det dessutom fördjupats utifrån Sundsvalls kommuns arbete med 5 000 nya jobb till 2030.

– Det känns bra att vi tar med oss dom erfarenheterna och att fokus i kommande samarbetsavtal är tillväxtfrågor, säger Bodil Hansson, (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Kompetensförsörjning är av betydelse

Kompetensförsörjning och attraktivitet är av stor betydelse för kommande år och där är samarbetet mellan Sundsvalls kommun och Mittuniversitetet av stor vikt.

– Vi behöver också utmana oss själva för att hitta nya vägar för att säkerställa och utveckla välfärden för medborgarna. Dels utifrån den demografiska utmaningen, men även utifrån att medborgarna förväntar sig en högre grad av tillgänglighet än tidigare, säger Jonas Walker, kommundirektör i Sundsvalls kommun.

Fortsätta stärka regionen

Med kunskaper, kompetenser och mål kan Sundsvalls kommun tillsammans med Mittuniversitetet fortsätta stärka regionen och göra regionen mer attraktiv för forskare, studenter och näringsliv.

– Sundsvalls väg framåt är en angelägenhet även för oss som universitet. Vi ska dels ta oss an globala frågor i vår forskning och förankra dessa och vårt övriga arbete i ett regionalt sammanhang, men också stärka regional utveckling och välfärden i kommunerna genom direkta insatser här. Däri ligger en stor del av vårt berättigande och därför är samverkansavtalet med Sundsvalls kommun centralt för oss, säger Anders Fällström, rektor vid Mittuniversitetet.

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.