Installationselektriker
Vill du arbeta med installationer, underhåll och reparationer på ett tekniskt och hantverksmässigt sätt?
Elektriker arbetar med flera olika uppgifter. En stor del av elektrikernas arbete är tekniskt baserat men även ren hantverksmässiga inslag förekommer. Elektriker arbetar med installationer, underhåll och reparationer. De arbetar ofta efter ritningar och beskrivningar. Kundkontakter är vanliga i arbetet.
Hos oss läser du till installationselektriker. Som Installationselektriker installerar elektrisk utrustning i alla typer av fastigheter. De monterar el centraler, belysning, drar elledningar och installerar strömbrytare.
Efter utbildningen gör du 1600 timmar som lärling. När lärlingstiden är klar så kan du ansöka om ECY-certifikat. ECY-certifikatet kräver lägst betyg E i Svenska 1 eller Svenska som andra språk 1, Engelska 5 och Matematik 1 (a,b eller c).
Utbildningsstart | Sista ansökningsdag* |
---|---|
2024-10-21 | 2024-09-08 |
*Sen ansökan
Alla yrkesutbildningar kommer att öppnas upp för sen ansökan, en till två veckor efter sista ansökningsdag. Ansökan kommer att vara öppen två veckor in på kursstart.
Att vi öppnar upp för ny ansökan betyder inte att det finns någon garanti för att du får börja yrkesutbildningen. Du kan bara bli antagen om om det fortfarande finns platser lediga och om du har de förutsättningar som krävs.
Studieort: Sundsvall
Anordnare: Astar, i Vuxenutbildningens regi.
Utbildningstid: 62 veckor
Utbildningstakt: Heltid
Antalet platser på utbildningen: 20
Kostnader: Utbildningen är kostnadsfri för dig som studerar. Kostnader för exempelvis litteratur, resor, skyddsutrustning får du betala.
Rätt att ansöka om studiemedel: Ja. Ansök på csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Studiestartsstöd: Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbetslösa kan få för att läsa på komvux eller folkhögskola. Läs mer om studiestartsstöd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Du behöver ha förutsättningar att läsa en gymnasial yrkesutbildning. Bedöms du inte ha förutsättningar är du inte behörig att läsa den utbildning du har ansökt till.
Du ansvarar själv för att ladda upp dokument vi frågar efter. Vi kan efter sista ansökningsdag be dig ladda upp fler dokument som intygar det du skrivit i din ansökan.
Vi gör en kartläggning för att bedöma om du har förutsättningar att studera. Vi kartlägger dina språkkunskaper, utbildningsbakgrund, yrkeserfarenhet, motivation och studievana. Det är viktigt att du beskriver dina tidigare studier och arbeten i din ansökan. Om vi behöver ytterligare information blir du kallad till ett obligatoriskt kunskapstest och/eller ett kartläggande samtal.
Under utbildningen ingår arbetsförlagt lärande (APL). Det ger dig möjligheter att öva på det du studerar inom utbildningen, samt möjligheten att knyta viktiga kontakter som kan leda till jobb.
Kontakt
Frågor om yrkesutbildning
-
E-post: