Förändringar i vuxenutbildningen på grund av coronaviruset

Uppdaterad information till elever inom Vuxenutbildningen 2020-03-26, uppdaterad 2020-04-03

Från och med onsdag den 18 mars genomförs undervisningen vid Vuxenutbildningen på distans. Skolan håller därmed stängt. Detta gäller tills vidare.

 

Du ska nu ha fått kontakt med dina lärare. Har du ännu inte fått det? Kontakta denne via telefon eller mejl. Om du ej har kontaktuppgifter ring kommunens växel 060-19 10 00

Behöver du teknisk support med inloggning i konton eller Vklass?
Då kan du vända dig till Studiehall. Kontakta Linda Larsson, telefon 070-189 13 59 eller e-post linda.t.larsson@sundsvall.se (måndagar 13:00-16:00, tisdagar 9:00-12:00, onsdagar 9:00-12:00, torsdagar 9:00-12:00, 13:00-16:00)

Har du frågor som rör din kurs?
Kontakta din lärare via mejl eller telefon. Om du inte har kontaktuppgifter ring kommunens växel 060-19 10 00.

Här finns tips på hur du som studerar hemma kommer igång med dina studier:
https://svenska.yle.fi/artikel/2020/03/17/tio-tips-for-dig-som-ska-studera-hemma-sa-har-kommer-du-igang-med-dina?utm_source=facebook-share&utm_medium=social

Bokade samtal, kunskapstester, drop in-tider och andra fysiska möten på Navigator, Åkanten och Vägledningscentrum är inställda. Kontakta den person du har bokat möte via telefon eller mejl. Om du behöver kontaktuppgifter ring kommunens växel 060-19 10 00.

Eftersom undervisningen kommer att ske digitalt på distans eller på annat sätt i hemmet kommer du som elev/studerande inte att få frånvaro under aktuell period.

Har du studiestöd från CSN har regeringen beslutat att du får behålla ditt studiestöd när skolan håller stängt på grund av coronaviruset Covid-19. CSN kommer att fortsätta betala ut studiestöd som du fått beslut om. Du behöver inte kontakta CSN eller göra något annat.

Du som redan läser på distans via Hermods och NTI fortsätter dina studier som planerat.

Du kommer kontinuerligt att bli uppdaterad och få information, dels via dina lärare och dels här på hemsidan, via Vklass, Facebook www.facebook.com/vuxenutbildning, samt i vissa fall via SMS.

Har du frågor rörande Corona, Covid 19 ska du i första hand söka information via www.1177.se.

Här hittar du fler länkar till information om Corona, Covid 19 på olika språk:
Aktuell och bekräftad information om coronaviruset, Covid 19.
Länkar till ansvariga myndigheters information om Corona, Covid 19 på olika språk.
Folkhälsomyndigheten med information om Corona, Covid-19 på olika språk.
Hur du kan prata med ditt barn om Corona, Covid-19, information på olika språk.

Ring 113 13 om du inte har några symptom, men har allmänna frågor om Corona, Covid 19 som du inte hittar på internet (länkar ovan). Om du är sjuk ringer du 1177.

Här kan du läsa mer om hur Sundsvalls kommun hanterar Coronaviruset, Covid-19.

2020-03-20 kl. 15:16

Elev- och besökscentrum på Navigator är tills vidare stängt för besök. Om du behöver komma i kontakt med Elevservice kan du ringa 060-19 47 20 eller mejla vuxenutbildning@sundsvall.se. Vi svarar på telefon och mejl under arbetstider.

Drop in-verksamheten är stängd tills vidare. Har du frågor kan du mejla studiehandledning@sundsvall.se.

Studievägledningen i Sundsvall har tills vidare stängt. Individuella vägledningssamtal kommer att erbjudas via telefon eller appen Hangout meet. För att komma i kontakt med oss kan du ringa eller mejla oss.

Vill du komma i kontakt med vägledare? Alla kontaktuppgifter hittar du på:
Kontakta studievägledare, uppge i bokningen om du önskar telefonvägledning eller via Hangout meet.

Har du bokat tid för vägledning?
Du kommer ringas upp av vägledare den tid du bokade.

 

Du kan precis som vanligt göra en ny ansökan och göra ändringar på csn.se.

För frågor kring hur coronaviruset påverkar ditt studiestöd finns sidan
Med anledning av coronaviruset, CSN.

Om du vill komma i kontakt med CSN´s kundtjänst ringer du 0771-276 000.

En film om hur du ansöker studiemedel från CSN steg-för-steg hittar du här:
CSN, Studiemedel – så funkar det, Vuxenutbildning Sundsvall

SVT chatt med anställd på CSN
Se chatten här

Vi erbjuder studiehall på distans. Vill du ha hjälp med dina studier eller enklare teknisk support som till exempel inloggning i konton eller Vklass?
– Lärare i studiehallen kan erbjuda hjälp via telefon, mail eller chat.

Kontakta lärare Linda Larsson på telefon 070-189 13 59 eller e-post linda.t.larsson@sundsvall.se

Måndagar 13:00-16:00
Tisdagar 9:00-12:00
Onsdagar 9:00-12:00
Torsdagar 9:00-12:00, 13:00-16:00

Skolledningen i Sundsvalls Kommun har beslutat att ställa in alla prövningstillfällen tillsvidare på grund av risken för smittspridning av Coronaviruset (Covid-19).

Du har fortfarande rätt att anmäla dig till prövning i samtliga av Sveriges kommunala vuxenutbildningar som anordnar prövningskursen, men du får själv ansvara för att kontakta dem för anmälan.

Vi uppdaterar informationen här och på Vuxenutbildning Sundsvall, Facebook när situationen förändras.

Du kan just nu inte byta studieform. Om du blivit antagen till en kurs på plats kommer din lärare att ha distansundervisning. Vi uppdaterar informationen här och på Vuxenutbildning Sundsvall, Facebook när situationen förändras.

Skolverket avser att fatta beslut om att ställa in alla nationella prov under perioden från och med 30 mars och resten av våren, till och med den 30 juni. Beslutet gäller samtliga skolformer där nationella prov genomförs. Det innebär att om du har ett nationellt prov inbokat tom 30 juni, så kommer det att avbokas. Inga nya prov kommer att bokas under perioden 30 mars tom 30 juni.

Vid betygssättningen utvärderar den betygssättande läraren allsidigt all information om elevens kunskaper i förhållande till kunskapskraven i ämnet. I de ämnen som har ett nationellt prov ingår i normala fall ett resultat från det nationella provet som ett betydelsefullt underlag bland många andra. Om ett sådant underlag saknas den här våren avgör läraren vilket betyg som är det mest rättvisande utifrån ett så brett och varierat underlag som möjligt vid tiden för betygssättningen, i förhållande till kunskapskraven.

Det innebär att varje lärare kommer att skaffa ett underlag som allsidigt visar på elevers kunskapsnivå, så att rätt betyg kan sättas.

 

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.