Förändringar i vuxenutbildningen på grund av coronaviruset

Information till elever inom Vuxenutbildningen från och med 2020-03-26.

Sidan uppdaterad 2020-07-27

Detta gäller för dig som elev vid Vuxenutbildningen i Sundsvall

Från måndag den 3 augusti kommer vi utefter Folkhälsomyndighetens nya direktiv och regeringens beslut att lätta på restriktionerna kring distansundervisning. Följande gäller:

Nya elever som startar sina studier från måndag den 3 augusti. Fysiska uppstarter i skolans lokaler kommer att ske i mindre grupper. Därefter kommer vi att övergå till distansutbildning, men erbjuda viss handledning på plats utifrån behov.

Pågående elever fortsätter sina planerade distansstudier under hösten enligt tidigare upplägg.

Vi kommer successivt öppna för mer närstudier när vi ser att detta är möjligt ur ett smittspridningsperspektiv. Vi kommer även fortsätta ha fokus på individer som behöver utökat personligt stöd.

Vi följer följer Folkhälsomyndighetens och smittskyddsläkaren för Region Västernorrlands instruktioner för hantering av Corona, Covid 19.

Det är fortfarande ett allvarligt läge när det gäller smittspridning av Corona, Covid-19, och inom Vuxenutbildningen gör vi allt vi kan för att inte bidra till en försämring av läget. Vi har beredskap för att ge en utbildning på distans som är hållbar över tid, och vid en återgång ska vi jobba säkert och successivt.

Lokalerna på Navigator och Åkanten kommer att anpassas efter dom rekommendationer och riktlinjer som finns från Folkhälsomyndigheten. Vi kommer schemalägga så att vi har så lite flöden och förflyttningar som möjligt inom skolans lokaler.

Sundsvalls kommun följer Folkhälsomyndighetens och smittskyddsläkaren för Region Västernorrlands instruktioner för hantering av Corona, Covid 19. Folkhälsomyndighetens allmänna råd och riktlinjer för att förhindra och minska smittspridning ska löpande följas.

Här hittar du kommunens löpande och uppdaterade information kring Coronaviruset

Du ska ha fått kontakt med dina lärare. Har du ännu inte fått det? Kontakta denne via telefon eller mejl. Om du ej har kontaktuppgifter ring kommunens växel 060-19 10 00

Behöver du teknisk support med inloggning i konton eller Vklass?
Då kan du vända dig till Studiehall. Kontakta Linda Larsson, telefon 070-189 13 59 eller e-post linda.t.larsson@sundsvall.se (måndagar 13:00-16:00, tisdagar 9:00-12:00, onsdagar 9:00-12:00, torsdagar 9:00-12:00, 13:00-16:00)

Har du frågor som rör din kurs?
Kontakta din lärare via mejl eller telefon. Om du inte har kontaktuppgifter ring kommunens växel 060-19 10 00.

Här finns tips på hur du som studerar hemma kommer igång med dina studier

Bokade samtal, kunskapstester, drop in-tider och andra fysiska möten på Navigator, Åkanten och Vägledningscentrum är inställda. Kontakta den person du har bokat möte via telefon eller mejl. Om du behöver kontaktuppgifter ring kommunens växel 060-19 10 00.

Eftersom undervisningen kommer att ske digitalt på distans eller på annat sätt i hemmet kommer du som elev/studerande inte att få frånvaro under aktuell period.

Har du studiestöd från CSN har regeringen beslutat att du får behålla ditt studiestöd när skolan håller stängt på grund av coronaviruset Covid-19. CSN kommer att fortsätta betala ut studiestöd som du fått beslut om. Du behöver inte kontakta CSN eller göra något annat.

Du som redan läser på distans via Hermods och NTI fortsätter dina studier som planerat.

Du kommer kontinuerligt att bli uppdaterad och få information, dels via dina lärare och dels här på hemsidan, via Vklass, Facebook, samt i vissa fall via SMS.

Har du frågor rörande Corona, Covid 19 ska du i första hand söka information via www.1177.se.

Här hittar du fler länkar till information om Corona, Covid 19 på olika språk:
Aktuell och bekräftad information om coronaviruset, Covid 19.
Länkar till ansvariga myndigheters information om Corona, Covid 19 på olika språk.
Folkhälsomyndigheten med information om Corona, Covid-19 på olika språk.
Hur du kan prata med ditt barn om Corona, Covid-19, information på olika språk.

Ring 113 13 om du inte har några symptom, men har allmänna frågor om Corona, Covid 19 som du inte hittar på internet (länkar ovan). Om du är sjuk ringer du 1177.

Från och med den 3 augusti är receptionen vid Navigator öppen.

Precis som tidigare information så är det nya elever som startar sina studier från måndag den 3 augusti kommer att ha uppstarter i skolans lokaler i mindre grupper. Pågående elever fortsätter sina planerade distansstudier under hösten enligt tidigare upplägg.

Receptionen håller öppet 8-15:30 måndag till fredag. För din och vår säkerhet håll avstånd och följ avståndsmarkeringarna i lokalerna. Besök inte skolan om du känner dig sjuk!

Du som inte är på plats i skolans lokaler kan som vanligt få hjälp via telefon och mejl. Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Om du behöver komma i kontakt med Elevservice kan du ringa 060-19 47 20 eller mejla vuxenutbildning@sundsvall.se. Vi svarar på telefon och mejl under arbetstider.

Drop in-verksamheten är stängd tills vidare. Har du frågor kan du mejla vagledningscentrum@sundsvall.se

Studievägledningen i Sundsvall har tills vidare stängt. Individuella vägledningssamtal kommer att erbjudas via telefon eller appen Hangout meet. För att komma i kontakt med oss kan du ringa eller mejla oss.

Vill du komma i kontakt med vägledare? Alla kontaktuppgifter hittar du på:
Kontakta studievägledare, uppge i bokningen om du önskar telefonvägledning eller via Hangout meet.

Har du bokat tid för vägledning?
Du kommer ringas upp av vägledare den tid du bokade.

 

Du kan precis som vanligt göra en ny ansökan och göra ändringar på csn.se.

För frågor kring hur coronaviruset påverkar ditt studiestöd finns sidan
Med anledning av coronaviruset, CSN.

Om du vill komma i kontakt med CSN´s kundtjänst ringer du 0771-276 000.

En film om hur du ansöker studiemedel från CSN steg-för-steg hittar du här:
CSN, Studiemedel – så funkar det, Vuxenutbildning Sundsvall

SVT chatt med anställd på CSN
Se chatten här

Behöver du teknisk support med inloggning i konton eller Vklass? Behöver du stöd med dina distansstudier?
Då kan du vända dig till Studiehallen. Kontakta då:

Linda Larsson, telefon 070-189 13 59 eller e-post linda.t.larsson@sundsvall.se

Studiehallen håller öppet på distans följande tider:
måndag-torsdag 10:00-12:00 13:00-15:00
fredag 09:00-12:00

Skolledningen i Sundsvalls Kommun har beslutat att ställa in alla prövningstillfällen tillsvidare på grund av risken för smittspridning av Coronaviruset (Covid-19).

Du har fortfarande rätt att anmäla dig till prövning i samtliga av Sveriges kommunala vuxenutbildningar som anordnar prövningskursen, men du får själv ansvara för att kontakta dem för anmälan.

Vi uppdaterar informationen här och på Vuxenutbildning Sundsvall, Facebook när situationen förändras.

Du kan just nu inte byta studieform. Om du blivit antagen till en kurs på plats kommer din lärare att ha distansundervisning. Vi uppdaterar informationen här och på Vuxenutbildning Sundsvall, Facebook när situationen förändras.

Skolverket avser att fatta beslut om att ställa in alla nationella prov under perioden från och med 30 mars och resten av våren, till och med den 30 juni. Beslutet gäller samtliga skolformer där nationella prov genomförs. Det innebär att om du har ett nationellt prov inbokat tom 30 juni, så kommer det att avbokas. Inga nya prov kommer att bokas under perioden 30 mars tom 30 juni.

Vid betygssättningen utvärderar den betygssättande läraren allsidigt all information om elevens kunskaper i förhållande till kunskapskraven i ämnet. I de ämnen som har ett nationellt prov ingår i normala fall ett resultat från det nationella provet som ett betydelsefullt underlag bland många andra. Om ett sådant underlag saknas den här våren avgör läraren vilket betyg som är det mest rättvisande utifrån ett så brett och varierat underlag som möjligt vid tiden för betygssättningen, i förhållande till kunskapskraven.

Det innebär att varje lärare kommer att skaffa ett underlag som allsidigt visar på elevers kunskapsnivå, så att rätt betyg kan sättas.

 

 

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.