Arrangörer och utbildningar

I Sundsvall finns massor med möjligheter att studera som vuxen. Här finns allt från studieförbund till universitet. Vad passar dig?

Kommunal vuxenutbildning

För dig som är över 20 år och vill studera på grundskolenivå, särskolenivå, gymnasienivå, yrkesutbildning och/eller svenskundervisning för invandrare (sfi).

Vuxenutbildning Sundsvall Timrå

Yrkeshögskola

Ykreshögskoleutbildningarna i Sundsvall anpassas efter behoven på arbetsmarknaden. Det innebär att innehåll och inriktning på utbildningarna varierar. Aktuella utbildningar hittar du på webbplatsen.

Yrkeshögskolan Mitt

Mittuniversitetet

Det finns många anledningar att studera på universitet i Sundsvall. Sundsvall har flera gånger blivit vald till landets studentvänligaste kommun och det finns ett starkt samarbete mellan studentkår och kommun. Universitetet har även ett gott samarbete med näringslivet i Sundsvall.

Mittuniversitetet

Sundsvalls konstskola

Utbildningen förbereder och ger dig grunden för vidare studier inom design, konst, fotografi med mera. Sundsvalls konstskola är den äldsta konstskolan i Norrland och har mer än trettio års erfarenhet av konstutbildning.

Sundsvalls konstskola

Ålsta folkhögskola

Ålsta folkhögskola finns i både Sundsvall och Fränsta och huvudman är Landstinget Västernorrland. Skolans idé och inriktning är att erbjuda en studiemiljö som utgår från individens förutsättningar.

Ålsta folkhögskola

Studieförbund

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.