Våningsservice (bas)

Basutbildningar vänder sig till dig som vill kombinera yrkesutbildning med studier svenska. Detta är en utbildning för dig som vill arbeta med städ och service inom hotellnäringen.

Kort text om filmen.

— Film (inom kort.) —

Om utbildningen:

  • Studieort: Sundsvall.
  • Anordnare: Arena, i Vuxenutbildningens regi.
  • Utbildningstid: 33 veckor
  • Förkunskapskrav: Grundutbildning till Våningsvärd eller motsvarande.
    Avklarad betygsatt SFI C och pågående SFI D eller högre.

Du genomför många olika uppgifter för att hålla rent. Vid städning kan man damma, moppa golv, tömma papperskorgar och putsa fönster. Du kan göra rent på allt ifrån toaletter och omklädningsrum till trappuppgångar och matsalar. Du behöver kunna vara noggrann med fokus på att uppnå önskat resultat. Du behöver vara bra på att samarbeta eftersom det är vanligt att arbeta i arbetslag där ni delar upp olika arbetsuppgifter. Utbildningen bedrivs som klassrumsundervisning i fräscha lokaler i Sundsvall.

Utbildningen innehåller både teori och praktik (APL) för att du ska få en verklig uppfattning och förståelse av yrket.

Studietakten är heltid och du förväntas delta i undervisning på dagtid. Efter avslutad utbildning kan du arbeta på hotell och andra typer av boenden där städ och service är en stor del av verksamheten.

Om lönesättning, kunskaper och arbetsuppgifter:

Städare, Arbetsförmedlingen.

Kontakt

Vägledare yrkesutbildning

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.