Skogsmaskinförare

Skogsmaskinförare arbetar i skogen med att gallra, avverka och transportera virke ut till platser där det sen hämtas med lastbil

Skogsmaskinförare arbetar i skogen med att gallra, avverka och transportera virke ut till platser där det sen hämtas med lastbil. Till hjälp i arbetet har man skogsmaskiner såsom skördare och skotare. Som skogsmaskinförare arbetar man med stort eget ansvar. Man be­höver kunskaper både om maskiner och teknik och om skogen man arbetar i.

Här är en film från Vuxenutbildningen Sundsvall om arbetet som skogsmaskinförare. (2:30 minuter.)

Om utbildningen:

  • Studieort: Skiftar men inom Västernorrland.
  • Anordnare: Dille Gård.
  • Utbildningstid: Kan variera, vänligen se i vår kurskatalog.
  • Förkunskapskrav: Svenska grund del 2 / Svenska som andraspråk grund del 2.
    B-körkort (erhållit senast sista ansökningsdag)

I utbildningen ingår kurser som ger certifieringar, Bland annat kurserna Grönt kort / kultur och miljöhänsyn, Heta arbeten samt Motorsåg AB.

Utbildningen innehåller både teori, föreläsningar och praktik (APL) för att du ska få en verklig uppfattning om och förståelse för yrket. Studietakten är heltid och du förväntas delta i daglig undervisning. Under din praktik så gäller arbetsplatsens tider.

Kurs

Poäng

Orienteringskurs intro skog 100
Motorsåg 25
Virkeslära 50
Terrängtransporter 100
Virkestransport med skotare 100
Virkestransport med skotare 100
Skogsmaskiner spec 200
Yrkessvenska 100
Totalt 775

 

Kontakt

Vägledare yrkesutbildning

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.