Restaurang och livsmedel

För dig som vill lära dig om bra råvaror, tillagning, dryck, servering och god service.

Bilden visar ett restaurangkök där personer arbetar med att laga mat.

Bilden visar ett restaurangkök där 3 personer arbetar med att laga mat. Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Hos oss får du lära dig om bra råvaror och hur man tillagar dem, om dryck, servering och service. Du får också möjlighet att utveckla din kreativitet och testa dina idéer inom matlagning.

I vår egen restaurang lär du dig grunderna i ett metodkök, att laga mat, ta emot beställningar och servera gäster. Vi blandar teori med praktik och det bidrar till ett omväxlande lärande. Bland annat läser du kurser som ger dig kunskaper i hygien, näringslära, försäljning, service, specialkost och alkoholservering.

Genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) kommer du i kontakt med yrkeslivet och får öva på dina färdigheter ytterligare.

Om utbildningen

Studieort: Sundsvall
Anordnare: Sundsvalls Gymnasium, i Vuxenutbildningens regi.
Utbildningstid: 42 veckor
Utbildningstakt: Heltid
Förkunskapskrav: Godkänt betyg i Svenska grund del 4/Svenska som andraspråk grund del 4, eller motsvarande kunskaper. Kontakta studievägledare för kunskapstest om du anser dig ha motsvarande kunskaper. Du kan inte göra kunskapstest i en kurs som du är antagen till.
Utbildningsstart: September 2022.
Sista ansökningsdag: 

Antalet platser på utbildningen:
15
Kostnader:
 Utbildningen är kostnadsfri för dig som studerar. Kostnader för exempelvis litteratur, resor, skyddsutrustning m.m får du betala.
Rätt att ansöka om studiemedel: Ja. Studiemedel söker du på csn.se.
Studiestartsstöd: Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbets­lösa kan få för att läsa på komvux eller folkhögskola. Läs mer om studiestartsstöd.

Ansökan

Just nu kan du inte söka denna utbildning

Kontakt

Frågor om yrkesutbildning

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.