Restaurang och livsmedel – kombo

För dig som vill lära dig om bra råvaror, tillagning, servering, och god service.

Kombinationsutbildningar (kombo) vänder sig till dig som kombinerar din yrkesutbildning med studier i svenska som andraspråk eller SFI.

Bilden visar ett restaurangkök där personer arbetar med att laga mat.

Bilden visar ett restaurangkök där 3 personer arbetar med att laga mat. Foto: Pixabay

Hos oss får du lära dig om bra råvaror och hur man tillagar dem, servering och service. Du får också möjlighet att utveckla din kreativitet och testa dina idéer inom matlagning. Under utbildningen ingår obligatorisk svenska om du inte är klar med SFI D eller grundläggande svenska. 

I vår egen restaurang lär du dig grunderna i ett metodkök, att laga mat, ta emot beställningar och servera gäster. Vi blandar teori med praktik och det bidrar till ett omväxlande lärande. Bland annat läser du kurser som ger dig kunskaper i hygien, näringslära, försäljning, service och specialkost.

Genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) kommer du i kontakt med yrkeslivet och får öva på dina färdigheter ytterligare.

Om utbildningen

Studieort: Sundsvall
Anordnare: Sundsvalls Gymnasium, i Vuxenutbildningens regi.
Utbildningstid: 40 veckor
Utbildningstakt: Heltid
Förkunskapskrav: Godkänt betyg i SFI C (betygsatt senast sista ansökningsdag), pågående SFI D eller högre, eller motsvarande kunskaper. Kontakta studievägledare för kunskapstest om du anser dig ha motsvarande kunskaper. Du kan inte göra kunskapstest i en kurs som du är antagen till.
Utbildningsstart: 2022-09-05
Sista ansökningsdag:
2022-05-22
Antalet platser på utbildningen:
16
Kostnader:
Utbildningen är kostnadsfri för dig som studerar. Kostnader för exempelvis litteratur, resor, skyddsutrustning med mera får du betala.
Rätt att ansöka om studiemedel: Ja. Studiemedel söker du på csn.se.
Studiestartsstöd: Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbets­lösa kan få för att läsa på komvux eller folkhögskola. Läs mer om studiestartsstöd.

Ansökan

Ansök till utbildningen

Kontakt

Frågor om yrkesutbildning

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.