Reception och konferens

Den här utbildningen är för dig som tycker om att möta gäster.

Kort text om filmen.

— Film (inom kort.) —

Om utbildningen:

  • Studieort: Sundsvall.
  • Anordnare: Arena Utbildning, i Vuxenutbildningens regi.
  • Utbildningstid: 48 veckor på heltid.
  • Förkunskapskrav: Svenska grund del 4 / Svenska som andraspråk grund del 4 / Engelska grund del 4, eller motsvarande.

Turismen är viktig i näringslivet och omfattar arbetsområden inom besöks- och resenäringen: bo, äta, göra, resa och sälja. Utbildningen ger dig kunskap i hur du bemöter olika gästers krav på service samt skapar goda kundrelationer. Du lär dig om olika verksamheter, roller och arbetsuppgifter inom resenäringen. Om reseproduktion, marknadsföring och försäljning.

Efter utbildningen kan du arbeta på turistbyråer, hotellreceptioner, biljettkontor eller direkt mot gäst inom ett turistföretag. Arbetet kan till exempel omfatta att ta emot gäster och kunder vid incheckning och utcheckning, kassahantering och rumsbokning samt bemötande av gäster i olika situationer. Att planera, organisera och genomföra möten, aktiviteter och evenemang.

Utbildningen bedrivs som klassrumsundervisning under dagtid i fräscha lokaler i Sundsvall. 15 % av utbildningstiden är förlagd på en arbetsplats. Utbildningen innehåller både teori och praktik (APL) för att du ska få en verklig uppfattning och förståelse för olika arbetsuppgifter och kunna utveckla dina förmågor.

Kontakt

Vägledare yrkesutbildning

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.