Kock

För dig som vill lära dig om bra råvaror, matlagning och service för hotell, restaurang eller storkök.

Vuxenutbildningen och Sundsvalls gymnasium erbjuder i samarbete utbildning till kock. I filmen ser vi några exempel på olika arbetsuppgifter i kök och vid servering. (1 minut.)

Om utbildningen:

  • Studieort: Sundsvall
  • Anordnare: Astar, brandstation bar och matsalar Sundsvall. I Vuxenutbildningens regi.
  • Utbildningstid: 42 veckor.
  • Förkunskapskrav: Svenska grund del 4 / Svenska som andraspråk grund del 4.
  • Kursstart 2021: 2021-04-12
  • Sista ansökningsdag: 2021-03-10.

Hos oss får du lära dig om bra råvaror och hur man tillagar dem, om dryck, servering, service och entreprenörskap. Du får också möjlighet att utveckla din kreativitet och testa dina idéer inom matlagning.

I vår egen restaurang lär du dig grunderna i ett metodkök, att laga mat, ta emot beställningar och servera gäster. Vi blandar teori med praktik och det bidrar till ett omväxlande lärande. Bland annat läser du kurser som ger dig kunskaper i hygien, näringslära, försäljning, service, specialkost och alkoholservering.

Vi har ett nära samarbete med restaurangbranschen, vilket ger dig ett försprång på arbetsmarknaden, både nationellt och internationellt. Genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) kommer du i kontakt med yrkeslivet och får öva på dina färdigheter ytterligare. 15 % av utbildningstiden är förlagd på en arbetsplats. Där får du träna på de praktiska momenten och omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken.

Yrkesområdet kock, Arbetsförmedlingen.

Kontakt

Vägledare yrkesutbildning

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.