Flygplatstekniker

Har du C-körkort och vill du lära dig allt som krävs för att en flygplats ska fungera? Vi har rätt utbildning för dig!

Ett parkerat flygplan

Foto: Pixabay

Syntolkning: På bilden finns ett parkerat flygplan och personal som arbetar runt omkring planet.[/caption]

En flygplatstekniker är en viktig person för att få flygplanen att lyfta. Är du intresserad av trafikkunskap, transporter och logistik är det utbildningen för dig! Efter avslutat utbildning har du kunskap inom många av flygplatsens områden. Vi flyger allt mer och från allt fler platser – i Sverige och hela världen. Att arbeta som flygplatstekniker innebär ett ansvar för att allt fungerar på flygplatsen och att passagerarna får en säker flygtur. Det omväxlande arbetet på flygplatsen består av uppgifter som att kontrollera säkerhet, lastning och lossning av flygplan, samt vinterfälthållning av bana och plattor. Beredskapen att släcka bränder och rädda liv är också en viktig del av arbetet.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL):  Minst 15% av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande. APL är en central och viktig del i utbildningen där du får praktisk erfarenhet och kunskap inom yrkesområdet.

Utbildningen genomförs på Airport Sundsvall – Timrå

Om utbildningen:

Studieort: Timrå
Anordnare: Timrå gymnasieskola, i Vuxenutbildningens regi.
Utbildningstid: 27
Utbildningstakt: Heltid
Förkunskapskrav: Godkänt betyg i Svenska grund del 4/Svenska som andraspråk grund del 4, eller motsvarande kunskaper. Kontakta studievägledare för kunskapstest om du anser dig ha motsvarande kunskaper. Du kan inte göra kunskapstest i en kurs som du är antagen till. Kopia på utbildningsbakgrund och på ditt svenska körkort B/C ska bifogas i ansökan. Utbildaren kräver drogtest, hälsokontroll och ett utdrag ur belastningsregistret.
Utbildningsstart: 
Sista ansökningsdag: 
Antalet platser på utbildningen: 
Kostnader: Utbildningen är kostnadsfri för dig som studerar. Kostnader för exempelvis litteratur, resor, skyddsutrustning med mera får du betala.
Rätt att ansöka om studiemedel: Ja. Studiemedel söker du på csn.se
Studiestartsstöd: Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbets­lösa kan få för att läsa på komvux eller folkhögskola. Läs mer om studiestartsstöd

 

Ansökan

Just nu kan du söka denna utbildning.

Kontakt

Frågor om yrkesutbildning

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.