Kombinationsutbildning

Lär dig svenska och ett yrke genom att gå en kombinationsutbildning. Du får även kontakter som gör det lättare att få en anställning.

Vuxenutbildning Sundsvall erbjuder kombinationsutbildningar (kombo) där du läser yrkessvenska, sfi, och/eller grundläggande svenska som andraspråk som är obligatorisk i kombination med en yrkesinriktad utbildning.

En kombinationsutbildning är på heltid och ges på dagtid. Längden på utbildningen beror på vilket yrke du studerar till. Du studerar på plats i skolan och du behöver också lägga tid på skolarbete hemma varje vecka.

På utbildningen lär du dig svenska som är anpassad efter språket i det yrke du studerar. Du läser språket integrerat med yrkeskurser.

Utbildningarna innehåller 15% praktik (arbetsplatsförlagt lärande, APL). När du praktiserar har du en handledare som är anställd inom företaget du praktiserar på och som är med och utvecklar och bedömer dina kunskaper.

Hitta en kombinationsutbildning som passar dig.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.