Hotell Våningsvärd – påbyggnad

Detta är en påbyggnad av grundutbildningen Våningsvärd. Nu får du vidareutbildning inom service, servering och hotellstäd.

Du genomför många olika uppgifter för att hålla rent. Vid städning kan man damma, moppa golv, tömma papperskorgar och putsa fönster. Du kan göra rent på allt ifrån toaletter och omklädningsrum till trappuppgångar och matsalar. Du behöver kunna vara noggrann med fokus på att uppnå önskat resultat. Du behöver vara bra på att samarbeta eftersom det är vanligt att arbeta i arbetslag där ni delar upp olika arbetsuppgifter. Du måste vara serviceinriktad på så vis att du kan förstå vad kunden vill ha och kunna agera utifrån det.

Efter avslutad utbildning kan du arbeta på hotell och andra typer av boenden där städ och service är en stor del av verksamheten.

Utbildningstid är 12 veckor på heltid.

Studiestödspoäng är 300 gymnasiepoäng.

Studieort är Sundsvall.

Anordnare är AB Taktik Sweden i Vuxenutbildningens regi.

15% av utbildningstiden är förlagd på en arbetsplats. Utbildningen innehåller både teori och praktik (APL) för att du ska få en verklig uppfattning och förståelse av yrket.

Utbildningen bedrivs som klassrumsundervisning under dagtid, i fräscha lokaler i Sundsvall.

För dig som inte har svenska som modersmål

Det kommer det att vara ett obligatoriskt inslag med studier i SFI D på din nivå samt yrkessvenska anpassat till utbildningen. För dig som inte har Svenska grundläggande – steg 4 betygsatt, tillkommer det obligatoriska studier i svenska på din nivå. Mer information om detta får du vid kursstart.

Utbildningens kurser kan variera.

Förkunskapskraven kan variera.

Se information om utbildningsstarter och ansökan i vår kurskatalog.

Karens

Vuxenutbildningen har infört karens för de personer som avslutat en yrkesutbildning och vill läsa ytterligare yrkesutbildning. Det innebär att du måste vänta 6 månader innan du kan söka en ny yrkesutbildning.

Kontakt

Pelle Broman Studie- och yrkesvägledare yrkesutbildning

060-19 47 13

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.