Restaurang- och livsmedelsutbildning

Om du vill lära dig om bra råvaror, tillagning, dryck, servering, service eller entreprenörskap är restaurang- och livsmedelsprogrammet något för dig!

Hos oss får du lära dig om bra råvaror och hur man tillagar dem, om dryck, servering, service och entreprenörskap. Du får också möjlighet att utveckla din kreativitet och testa dina idéer inom matlagning.

I vår egen restaurang lär du dig grunderna i ett metodkök, att laga mat, ta emot beställningar och servera gäster. Vi blandar teori med praktik och det bidrar till ett omväxlande lärande. Bland annat läser du kurser som ger dig kunskaper i hygien, näringslära, försäljning, service, specialkost och alkoholservering.

Vi har ett nära samarbete med restaurangbranschen, vilket ger dig ett försprång på arbetsmarknaden, både nationellt och internationellt. Genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) kommer du i kontakt med yrkeslivet och får öva på dina färdigheter ytterligare.

Utbildningstid är 47 veckor på heltid.

Studiestödspoäng är 1350 gymnasiepoäng.

15% av utbildningstiden är förlagd på en arbetsplats. Där får du träna på de praktiska momenten och omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken.

Utbildningens kurser kan variera.

Förkunskapskraven kan variera.

Se information om utbildningsstarter och ansökan i vår kurskatalog.

Karens

Vuxenutbildningen har infört karens för de personer som avslutat en yrkesutbildning och vill läsa ytterligare yrkesutbildning. Det innebär att du måste vänta 6 månader innan du kan söka en ny yrkesutbildning.

 

Kontakt

Pelle Broman Studie- och yrkesvägledare yrkesutbildning

060-19 47 13

Jonas Jogedal Studie- och yrkesvägledare yrkesutbildning

060-19 47 15

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.