Yrkesutbildningar

Vi har ett stort utbud av yrkesutbildningar på gymnasial nivå.

Webbansökan gör du i vår kurskatalog. Du kan få hjälp med webbansökan om du behöver det.

 

  • Barn- och fritidsutbildning. Kan läsas som lärlingsutbildning eller som validering om du har två års yrkeserfarenhet.
  • Vård- och omsorgsutbildning. Kan läsas som reguljär eller som validering om du har två års yrkeserfarenhet. Det kan också starta utbildning som har delar av utbildningen förlagd på distans.
  • Från företag och andra utbildningsanordnare köper vi bland annat utbildning inom el- och byggbranschen, yrkesförarutbildning och restaurangutbildning. Vilka utbildningar som erbjuds beror på vad som efterfrågas av arbetsmarknaden och våra sökandes önskemål.
  • Lärlingsutbildning skapas när antingen du hör av dig till oss, eller när ett företag kontaktar oss för att de har behov av arbetskraft. Du som vill gå en lärlingsutbildning ska ha ett  stort intresse och förutsättningar för det yrke som du vill utbilda dig till. Det är jättebra om du redan har en kontakt på ett lämpligt företag.Företaget måste vara redo att ställa upp med en yrkeskunnig person som leder dig som lärling i arbetet. Den personen blir din handledare som ger dig den praktiska yrkesmässiga kompetensen. Den teoretiska delen får du med hjälp av en ämneslärare från någon gymnasieskola. Företaget där du gör din lärlingsutbildning har inget krav att anställa dig efter utbildningen.

Hittar du inte rätt utbildning i vår utbildningskatalog så kanske du hittar den någon annanstans. Om du hittar en utbildning utanför din hemkommun kan du läsa mer om vad du behöver göra för att ansöka här: Utbildning utanför hemkommunen. Vill du ha tips på hur du kan hitta andra utbildningar så kan du kontakta vår studie- och yrkesvägledning.

 

Kontakt

Pelle Broman Studie- och yrkesvägledare för upphandlad yrkesutbildning

060-19 47 13, 070-183 67 34

Var sidan till hjälp?