Piano

I ämnet piano får du lära dig att spela olika sorters musik efter noter och på gehör.

Pianoundervisningen sker enskilt eller i grupp på Kulturskolan eller på din egen skola. Eleverna får lära sig olika musikstilar och det grundläggande i undervisningen är spel efter noter, gehörsspel, ackordsspel och samspel med andra. Piano går att söka till från det år eleven fyller åtta.

Alla antagna pianoelever garanteras en treårig grundkurs. Om eleven visar stort intresse och spelglädje finns möjlighet att söka till fördjupningslinjen efter genomgången grundkurs.

Pianotangeter i närbild

Foto: Sundsvalls Kulturskola

Instrument

För att gå kursen behöver du ha ett instrument hemma att öva på. Det är bra om övningsinstrumentet är ett akustiskt piano eller digitalpiano, men det kan även vara ett anslagskänsligt keyboard med minst 61 fullstora tangenter.

Här ser ni en av världens största pianostjärnor just nu, Yuja Wang, som framför ett specialarrangemang av Mozarts Alla Turca.

Länk till Kulturskolans E-tjänst för anmälan

E-tjänst Kulturskolan

 

Kontakt

Linda Andersson-Burström Sång, Piano, Kör

072-143 30 29

Robin East Piano, Kör, Ensemble

076-806 68 28

Daniel Stagno Piano, Fördjupningslinjen Klassisk, Musikteori

070-811 28 70

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.