Gitarr

I ämnet gitarr får du lära dig ackordsspel, melodispel, noter och improvisation.

Grundkurs

Som gitarrelev i Kulturskolan garanteras du två års gitarrundervisning i vår grundkurs. I grundkursen ligger fokus på den akustiska gitarren. I spelboken Gitarristen 1 får du grundläggande kunskap i melodispel på noter och gehör, ackordspel med finger- och plektrumkomp. Du får också prova att improvisera skriva egen musik. I grundkursen får du prova flera olika musikstilar för att du ska få en bra grund att stå på inför ditt fortsatta spelande.

Ensemblespel

När du spelat ett tag kan du förutom din gitarrlektion också få möjlighet att deltaga i någon av våra ensembler. Gitarrensemble, källarband eller samspel med andra instrument är några exempel ur vår spännande ensembleverksamhet. Anmälan till ensemblespel sker i samråd med din gitarrlärare.

Fördjupningskurs

Efter avklarad grundkurs får du möjlighet att fortsätta i våra fördjupningskurser. Du kan här välja fördjupa dig i olika musikstilar och speltekniker på elgitarr eller akustisk gitarr. Innan du börjar i fördjupningskursen kommer du få genomföra ett kunskapsprov för att visa att du uppnått de kunskapsmål som krävs för att komma vidare.

I fördjupningskursen kan du välja att fördjupa dig inom elgitarr eller akustisk gitarr.

Sundsvalls Gitarrfestival

Kulturskolans gitarrlärare är med och arrangerar Sundsvalls Gitarrfestival som hålls varje år. Här får våra elever möjlighet att gå och lyssna till världsmusiker av högsta klass. Under denna festival har Kulturskolans gitarrelever också en alldeles egen konsert.

Här kan du läsa mer om festivalen.

Länk till Kulturskolans E-tjänst för anmälan

E-tjänst Kulturskolan

Kontakt

Daniel Ek Gitarr, Ensemble

070-245 15 99

Josef Eriksson Gitarr, Ensemble, Fördjupningslinjen Jazz & Improvisation

070-287 81 26

Joel Sundkvist Gitarr, Ensemble, Fördjupningslinjen Klassisk

070-621 53 46

Robert Wilson Gitarr, Ensemble

073-811 35 68

Thomas Östensson Elgitarr, Gitarr, Ensemble

070-190 40 46

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.