Dans

Tycker du om att röra på dig till musik? Vill du lära dig nya steg och dansa tillsammans med andra? Då ska du söka till dans på Kulturskolan!

Från sex års ålder kan du anmäla dig till dans.

Skapande dans

Om du är mellan 6-9 år när du blir antagen, börjar du i Skapande dans. Där utforskar vi dansens byggstenar med hjälp av fantasi, lust och rörelseglädje.

Lektionerna är 45 minuter långa.

Dansmix

Blir du antagen till dans i åldern 10-18 år, börjar du i Dansmix som är en grundkurs. Där får du möjlighet att prova på flera olika dansstilar, samt utveckla tekniker för att själv skapa och gestalta dans. Några av de stilar du får möjlighet att prova är jazzdans, balett, modern och nutida dans, även andra stilar kan förekomma.

Lektionerna är 45-50 minuter långa.

Att välja inriktning

Efter du har gått i Dansmix väljer du den dansstilsinriktning som du vill fortsätta med. De inriktningar du kan välja mellan är balett, jazzdans eller modern och nutida dans.

I inriktningarna utvecklar du så väl dina tekniska kunskaper inom vald dansstil, liksom dina kunskaper i att förmedla dans. Oavsett vilken dansstil du väljer kommer du även att fördjupa dina kunskaper i improvisation och komposition. Lektionstiden blir längre när du väljer att fördjupa dig i en dansstil.

Fördjupning dans

För dig som inte kan få nog av dans finns möjligheten att ytterligare fördjupa dig i dans.

Det innebär att du dansar flera stilar och har en fördjupningslektion i veckan. (Se ämnesplanen för mera information.)

Varmt välkommen till Dansens dag 2020. I år har kulturskolans danslärare valt att ha temat återbruk, vilket innebär att vi kommer att återanvända tidigare massdans koreografier för att fira dansens dag. Vi hoppas sedan att hela er skola dansar på skolgården den 29/4 för att fira dansens dag.

Vi bjuder in till två fortbildningstillfällen, där ni har chansen att lära er en koreografi, samt få dansövningar ni kan göra tillsammans med era elever.
Alla som är intresserade av dans och vill lära ut till sina elever är välkomna!

Fortbildningstillfällen:
v. 9 Torsdag 27/2 kl 09:30-11:30 riktad till yngre åldrar, Dans: ”The Fox”
Torsdag 27/2 kl 13:00-15:00 riktad till mellanstadiet, Dans: ”Happy”

Lokal: Hovrättsgatan 2 (Södermalmsskolan, tidigare Åkersvik)
Klädsel: Mjuka kläder, strumpor och en vattenflaska

Anmälningsformulär hittar ni här

Sista dag för anmälan: 18/2

Materialet från fortbildningsdagen kommer ni efter tillfället hitta här på sidan med filmer, stegbeskrivningar och annat matnyttigt för ert dansande på er skola.

Vad gäller Dansens dag den 29/4 så vill vi gärna ta del av era planer på hur ni kommer uppmärksamma dagen på er skola. Vår förhoppning är att Kommuntidningen Skopet skall göra reportage om Dansens dag samt att andra media också kan uppmärksamma firandet.

Vi danslärare på Sundsvalls Kulturskola önskar er varmt välkomna till Dansens dag 2020!

Kontakt:

asa.mose@edu.sundsvall.se
tove.liljedahl@edu.sundsvall.se

Länk till Kulturskolans E-tjänst för anmälan

E-tjänst Kulturskolan

 

Kontakt

Kerstin Meurling Dans, Kulturskola för alla

072-147 06 77

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.