Dans

Tycker du om att röra på dig till musik? Vill du lära dig nya steg och dansa tillsammans med andra? Då ska du söka till dans på Kulturskolan!

Från det år du fyller sex år år kan du anmäla dig till dans.

Skapande dans

Om du är mellan 6-9 år när du blir antagen, börjar du i Skapande dans. Där utforskar vi dansens byggstenar med hjälp av fantasi, lust och rörelseglädje.

Lektionerna är 45 minuter långa.

Dansmix

Blir du antagen till dans i åldern 9-12 år börjar du i Dansmix som är en grundkurs. Där får du möjlighet att prova på flera olika dansstilar, samt utveckla tekniker för att själv skapa och gestalta dans. Några av de stilar du får möjlighet att prova är jazzdans, balett, modern och nutida dans, även andra stilar kan förekomma.

Lektionerna är 45-50 minuter långa.

Att välja inriktning

Efter du har gått i Dansmix väljer du den dansstilsinriktning som du vill fortsätta med. De inriktningar du kan välja mellan är balett, jazzdans eller modern och nutida dans.

I inriktningarna utvecklar du så väl dina tekniska kunskaper inom vald dansstil, liksom dina kunskaper i att förmedla dans. Oavsett vilken dansstil du väljer kommer du även att fördjupa dina kunskaper i improvisation och komposition. Lektionstiden blir längre när du väljer att fördjupa dig i en dansstil.

Fördjupning dans

För dig som inte kan få nog av dans finns möjligheten att ytterligare fördjupa dig i dans.

Det innebär att du dansar flera stilar och har en fördjupningslektion i veckan. (Se ämnesplanen för mera information.)

Länk till Kulturskolans E-tjänst för anmälan

E-tjänst Kulturskolan

 

Kontakt

Kerstin Meurling Dans, Kulturverkstad

072-147 06 77

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.