Brass: trumpet, trombon, valthorn och tuba

Här får du lära dig melodispel – efter noter och på gehör, orkesterspel och ha kul tillsammans!

Från 8 års ålder

Vill du spela trumpet, trombon, valthorn eller tuba väljer du ämnet Brass (efter engelskans ord för mässing). Du får sedan tillsammans med din lärare möjlighet att prova vilket som passar dig bäst.

Grund

I början har du oftast instrumentlektion i en mindre grupp på din skola. Så snart du lärt dig grunderna får du, utöver din lektion, dessutom spela och utvecklas i någon av våra blåsorkestrar på Kulturskolan. Du får spela musik i olika stilar och vara med på roliga konserter.

Fortsättning

Efter grundkurs finns möjlighet för dig som visat intresse att få gå fortsättningskurs. Här får du utveckla spelteknik och uttryck genom enskild lektion, i orkestrar med repertoar i ökad svårighetsgrad, och genom framträdanden i större sammanhang.

Fördjupning

För dig som sedan är beredd att satsa ytterligare kan vi erbjuda fördjupningskurs eller fördjupningslinje i olika genrer. Här förväntas du utveckla en mer avancerad teknik och konstnärligt uttryck i både solo- och orkesterspel, samt ta ansvar som stämledare. Undervisningen är också förberedande för fortsatta högre musikstudier.

Hyra eller köpa instrument

Efter samråd med din lärare kan du hyra eller köpa ett instrument. Du behöver också skaffa en spelbok. I övrigt är all undervisning i Kulturskolan gratis!

 

Länk till Kulturskolans E-tjänst för anmälan

E-tjänst Kulturskolan

 

Kontakt

Johan Bellskog Valthorn, Ensemble

070-210 31 08

Thomas Gathe Trumpet, Ensemble

070-350 77 48

Margareta Sjölander Trombone, Trumpet, Tuba, Ensemble

076-039 78 11

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.