Paradorkestern

Kulturskolans paradorkester är en orkester som paraderar vid olika högtidliga sammanhang. Orkestern har cirka 50 medlemmar.

Orkestern består av brass, träblås och elbas. Åldrarna på medlemmarna sträcker sig från årskurs sex till tredje året på gymnasiet. Paradorkesterns repertoar är blandad och förutom den traditionella marschmusiken så växlas det mellan klassiskt, pop och rock, filmmusik och musikalmusik.

Konserter:

Paradorkestern gör en mängd olika framträdanden främst under höst och vår. Orkestern spelar vid idrottsevenemang, konsertlokaler, företagsevent med mera. Orkestern utgör också ett stående inslag i Sundsvalls stads nationaldagsfirande.

Så gott som varje år gör orkestern en längre resa – ibland utomlands. Ett viktigt syfte med orkesterverksamheten är att umgås och har kul tillsammans.

Sedan starten 1994 så har orkestern hunnit med att besöka Tyskland, Danmark, Finland, Norge samt ett flertal platser i Sverige.

När övar orkestern?

Paradorkestern övar onsdagar 18.00-19.30 i kupolsalen på Kulturskolan.

Boka orkestern

För bokning kontakta någon av ledarna, se kontaktuppgifter nedan.

Kontakt

Erik Barthold Trummor och slagverk, Ensemble

070-190 39 53

Johan Bellskog Valthorn, Ensemble

070-210 31 08

Margareta Sjölander Trombone, Trumpet, Tuba, Ensemble

070-612 84 58

Peter Tjernberg Klarinett, Saxofon, Ensemble

073-021 13 59

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.